52-åringen hadde vært på legevakten med sin influensasyke datter på seks år, da han plutselig ble overfalt ved midnatt lørdag kveld. Med i bilen var også konen. Ved rundkjøringen på Florida så familien en syklist som sto og viftet med armene.

— Jeg stoppet opp fordi jeg trodde jeg hadde kjørt feil. Det var så mange veisperringer der, så jeg var litt usikker, forteller 52-åringen, som ønsker å være anonym.

Syklisten bråsnudde og kom mot bilen.

— Han skal sikkert forklare meg hvor jeg skal kjøre, tenkte jeg, så jeg trykket på knappen slik at ruten gikk ned.

Familiefaren var overhodet ikke forberedt på det han hadde i vente.

— Det første han sa var «hva sa du?» og så begynte han å slå vilt inn i bilen. Jeg slengte meg til siden og lå i passasjersetet for ikke å bli truffet. Konen bak meg ropte at jeg måtte kjøre, men det gikk ikke, bilen sto i fri og håndbrekket var på.

- 15 slag

Han forteller at syklisten slo mot han om lag 15 ganger.

— Jeg var helt sjokkert og visste ikke hva jeg skulle gjøre, han slo hele tiden. Jeg sa til han at «hvis du ikke gir deg nå, så kjører jeg deg ned». Idet jeg kikket ned for å få opp vindusruten, så klinte han til. Jeg så stjerner og må ha vært borte i noen sekunder, for neste gang jeg så ham var han 20 meter fra bilen.

Slaget traff ham like over det ene øyet, og 52-åringen fikk en kraftig hevelse. Seks dager etter er blåveisen fremdeles ikke borte.

— Han traff meg sinnssykt hardt, jeg så ingenting etterpå og konen måtte kjøre hjem.

Det hele skal ha skjedd uten noen foranledning.

— Det var en helt syk opplevelse. Det haglet slag inn ruten helt umotivert, uten at jeg hadde kjeftet på ham eller vært i nærheten av ham, sier 52-åringen, som denne uken anmeldte forholdet.

Han håper politiet finner gjerningsmannen. Et pizzabud skal ha observert det hele.

— Han kom løpende bort etterpå og lurte på hvordan det gikk med meg. Jeg sjanglet rundt og var helt handlingslammet, sier voldsofferet.

Ønsker tips

Det er ikke noe overvåkingskamera i området, og foreløpig er det heller ingen vitner som har meldt seg. Politiet ber derfor publikum om tips.

Familien beskriver gjerningsmannen til å være cirka 180 centimeter høy, med tynn kroppsbygning og lyst, kort hår. Han var iført lys bukse og hadde ovale briller med tynn, mørk innfatning. Mannen, som er i 25-30 års alderen, snakket bergensdialekt og syklet på en offroad sykkel.

— Dette er selvfølgelig en handling som ikke er akseptabel og dermed straffbar. Det er snakk om en uprovosert voldshandling, hvor fornærmede fikk harde knyttneveslag fra en fremmed gjennom sideruten på bilen, med familien i baksetet. Det var en ekkel og ubehagelig situasjon, sier politiførstebetjent Torstein Skreie ved Bergen sentrum politistasjon.

Ta kontakt med politiet på telefonnummer 55 55 63 00 dersom du har tips i saken.