Hendelsen skjedde en natt i april i år. Kjæresteparet hadde vært på byen, og tok med seg take-away til kvinnens leilighet. Der skulle de koke ris som skulle spises til maten.

Slengt i kjøkkenskap

Den 29 år gamle mannen var ikke fornøyd med måten kjæresten gjorde dette på og de to begynte å krangle. På et tidspunkt ble mannen så sint at han knuste en tallerken i bordet.

Kvinnen begynte så å rydde vekk etter måltidet. Mens hun stod og skylte tallerknene brast det for kjæresten. Ifølge dommen fra Bergen tingrett tok 29-åringen tak i kjæresten bakfra og slengte henne inn i et kjøkkenskap slik at håndtaket på skapet knakk. Han ristet henne og slo henne i ansiktet.

Var redd for å dø

Mannen tok også kvelertak på kjæresten med en slik kraft at hun var redd for å dø og dengte henne i bakken. Til slutt klarte kvinnen å rispe mannen i brystet med et glasskår. Da roet situasjonen seg.

I retten forklarte den 29 år gamle mannen at han hadde vært svært beruset, og han hevdet at han husket lite fra mishandlingen. Mannen erklærte seg likevel skyldig etter tiltalen.

Preg av mishandling

Heller ikke eks-kjæresten husket så mye, men retten la vekt på det hun forklarte til politiet natten da mishandlingen skjedde.

I skjerpende retning har Bergen tingrett lagt vekt på at volden bar preg av mishandling og at dette skjedde i kvinnens eget hjem. Til tross for at hun gjorde til dels voldsom motstand valgte kjæresten å fortsette volden.

Mannen er dømt til fengsel 45 dager.