De to mennene i 20-årene hadde akkurat avsluttet sitt besøk på den tradisjonelle «Erotisk Aften», som arrangeres av jusstudentene på Universitetet i Bergen. Den ene var utkledd som lege iført legefrakk og kortebukser, den andre som politimann med «hvit politikølle i beltehempen på buksen».

Men trass i legefrakker og politikøller ble den sene kvelden alt annet enn erotisk, i tradisjonell forstand.

Dasket med politikølle

Bergen tingrett har gitt en streng straff til den slagferdige «legen», og mener dommen skal være en advarsel til folk flest.

— Saken gjelder voldsbruk under alkoholpåvirkning i forbindelse med et festarrangement. Allmennpreventive hensyn vil derfor veie tungt, skriver dommeren, som ga 23-åringen tre ukers fengsel pluss deler av regningen for rettssaken - 3000 kroner.

Og det til tross for at mannen i politikostymet hadde tirret «legen» ved å gjentatte ganger klaske politikøllen i låret på ham.

Bakgrunnen for hendelsen var at den erotiske aftenen i mars i fjor dessverre var over.

- En gang til, så ...

Fakultetet bestemte at trappen fra Jekteviksbakken til Sydnesgaten skulle være nattestengt, og stilte opp vakter. 23-åringen iført shorts og legefrakk mente dette var helt unødvendig.

22-åringen kom til stedet hvor krangelen utspilte seg, utstyrt med politiuniform og kølle. Han var svært beruset. Han «tok frem køllen han hadde i beltet og slo et par lette slag i låret på tiltalte».

— Gjør du det en gang til, så slår jeg til deg, sa 23-åringen.

Hvordan 22-åringen tolket trusselen er uklart, men han dasket på nytt et par ganger med politikøllen.

Så smalt det. «Legen» så rødt. For den vågale «politimannen» ble alt bare svart.