Klokken 19.55 fikk politiet melding om at en mann i 40-årene hadde tatt overdose i Nygårdsparken. Ambulansepersonell på stedet ba om bistand, og fortalte om amper stemning i øvre del av parken.

— Vi fikk opplyst at han var blitt slått med en jernstang, og at gjerningspersonene hadde stukket av. Men det er litt uklart hva som egentlig har skjedd her, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

- Ingen vitner til slagene

Da politiet ankom parken, viste det seg at ingen av vitnene hadde sett mannen bli slått.

— Det er på det rene at det har vært en konfrontasjon i forkant her. Men det er også ting som tyder på at mannen har tatt overdose, sier Kronen.

Ved 21-tiden torsdag melder politiet at mannen ikke er blitt slått med jernstang, slik de første meldingene tydet på. På Twitter skriver politiet at det kan ha vært kastet en stein.

Kviknet til i ambulansen

Mannen ble kjørt til Bergen legevakt, og kviknet etter hvert til liv i ambulansen. Ifølge operasjonslederen hadde mannen ingen ytre skader da han ble funnet.

— Det har vært mye frem og tilbake, og vi vil bruke litt tid nå på å avhøre vitner for å samle løse tråder. Så får vi se hva som kommer ut av det, sier Kronen.