To barndomskamerater fra Sunnfjord var på hyttetur i Rosendal fra 14. til 16. april i år. Ifølge avisen Sunnhordland var de i tottene på hverandre allerede fredagskvelden, men tumultene roet seg og de dro ut sammen på lørdagen.

Dømt i retten

I totiden skulle de tilbake til hytten med drosje. Her startet en voldsom krangel om regningen. Den ene av de to mennene, en 25-åring, hadde 2,94 i promille da han begynte å slå løs på kameraten sin. Han er nå dømt i Sunnhordland tingrett for hendelsene som fulgte.

Med en gipset arm slo han kameraten i hodet og kroppen. Så beit han kameraten i overkroppen og tok kvelertak på ham. Kameraten fortalte i retten at dersom han ikke hadde besvimt, ville tiltalte slått ham i hjel.

120 dager fengsel

Med livet i behold, endte mannen likevel opp med brukket nese, bitemerker, bloduttredelser og kuttskader. Han ble sykemeldt i en måned og har hatt psykiske plager etter voldsutøvelsen.

I retten sa 25-åringen at han husket lite av det som hadde skjedd, men erkjente straffskyld. Retten mente at bittet i brystet ga saken preg av mishandling. Aktor la ned påstand om 90 dager fengsel, men retten mente dette var for mildt. De ga mannen 120 dager i fengsel.