— Vi kjenner oss ikke igjen i det hele tatt, sier Jørn Eggum og Turid Visnes. De to sitter i styret i Bergen Ap. Nå har både leder Jarl B. Høva og nestleder Merete Andreassen meldt seg ut og kommet med hard kritikk av organisasjonen.

Merete Andreassen sa til BT i helgen at partiet er for toppstyrt, og at for mange i bystyregruppen sitter med doble og triple roller. Hun sa også at ledelsen trenerer saker som går ut over andre mektige personer.

- Må følge spillereglene

— Ingen av dem tok noen gang slike spørsmål opp i styret. Det ville vært naturlig å gjøre. Jeg skjønner ikke hvilke motiver de har for å si dette nå, sier Turid Visnes.

De to styremedlemmene mener det er latterlig å fremstille gruppeleder Terje Ohnstad som en diktator, og tror karakteristikken må bunne i en personkonflikt.

Høvas utspill mandag om at han ble motarbeidet av partifelle og Helse Bergen-styreleder Ranveig Frøiland da han engasjerte seg i arbeidsforholdene på Sandviken sykehus, stiller de to seg også uforstående til.

— Vi syntes det var fint at Høva engasjerte seg på de Sandviken-ansattes side. Men han må jo følge spillereglene i arbeidslivet, sier Visnes.

Enmannsshow

Eggum mener Høva drev enmannsshow i saken. Ikke minst reagerte styret da Ap-lederen dukket opp på et møte mellom Frp-politikere og ansatte ved sikkerhetsavdelingen.

— Frp har en helt annen politikk i slike saker enn det vi står for. Da kan ikke vi fronte dem, mener de to.

Eggum, som er sekretær i Fellesforbundet, roser Høva for å blåse liv i samarbeidet mellom fagforening og parti, og mener at både Høva og Andreassen gjorde mye bra internt i partiet.

— Men det kan virke som om de er blitt for opptatte av egne posisjoner. Forklaringene de gir oser av «jeg, jeg». Da har de valgt feil parti. I Ap pleier vi å omtale oss som «vi», sier han.

Nielsen, Rune