ATLE ANDERSSON

Lokallagene i både Meland og Fusa har nominert Sørfonn til førsteplass på stortingsvalglisten. Basert på lokallagenes tidligere innspill i nominasjonsprosessen, tyder det meste på at fitjarbuen Sørfonn kaprer førsteplassen.

Meland KrF har enstemmig plassert statsrådene Laila Dåvøy, Askøy og Knut Arild Hareide fra Bømlo på de neste plassene. Hareide er også nestleder i partiet, og blir spådd en lysende karriere.

Ingen vil bli overrasket om topptrioen heter Sørfonn, Dåvøy og Hareide også etter nominasjonsmøtet i fylket.

Radværing med tillit

Grethe Lunde fra Radøy er nominert på fjerdeplass av partikollegene på andre siden av Radfjorden.

— Vi håper at KrF kommer i regjering, og at det kan bane veien for Lunde på Stortinget. Hun er en politiker vi har stor tillit til, sier leder Tom Sverre Tomren i Meland KrF.

Lunde sitter i fylkestinget og er medlem av kommunestyret i Radøy.

Tomren, som også leder Naturvernforbundet Hordaland, er av sitt eget lokallag nominert på femteplass. Men døvepresten betrakter ikke seg selv som en outsider - ved denne korsvei.

— Men en politisk karriere er absolutt interessant på noe lenger sikt, sier Tomren, som er inne i sitt siste år som fylkesleder i Naturvernforbundet.

Ljones ute

Stortingsrepresentant Ingmar Ljones er ikke funnet verdig en plass på Melands nominasjonsliste. Anita Apelthun Sæle, som kjemper hardt for fire nye år på Løvebakken, må nøye seg med 9.plass i Meland.

— Dette er ikke uttrykk for mistillit til Ljones eller Sæle. Vi har nominert kandidater som vi mener er enda bedre egnet til å bringe partiet fremover, sier Tomren.

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg er nominert på sjette, mens statssekretær Kristin Ravnanger (Bergen) er plassert som nummer syv av Meland KrF.

For Anita Apelthun Sæle fra Fjell var nominasjonen i Fusa onsdag kveld en fin oppmuntring. Lokallaget vil ha henne på annenplass, mellom Sørfonn og Hareide.

KrF har i dag tre representanter fra Hordaland, men meningsmålinger tyder på at partiet vil ha nok med å berge to mandater ved valget neste høst. Mange sterke KrF-navn fra Hordaland gjør likevel at både tredje og fjerdeplassen kan gi stortingsplass hvis KrF fortsetter i regjering.

I FORM: - Det hender jeg løser politiske floker i hodet mens jeg er i trimrommet, sa Ingebrigt Sørfonn da BT møtte ham i Stortingets trimrom tidligere i år. <p/>ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND