Siste: Strøbiler har vært ute på veiene i natt i hele bergensområdet. — Alle innfartsårer skal være i fin stand. Vær litt oppmerksomme på sideveier, spesielt ute i distriktene, sier trafikkoperatør Jan Marøy ved Vegtrafikksentralen.

En buss skled av veien og krasjet i en stolpe i Årstadveien rundt klokken 00.25 i natt. Det var den siste av en rekke ulykker som skyldtes det glatte føret.

Det vanskelige føret vil trolig fortsette i morgenrushet. Både yr.no og pent.no melder om temperaturer såvidt over null grader hele natten og morgenen.

Tirsdag kveld var det svært vanskelige kjøreforhold i Hordaland.

ULYKKESSTEDET: Årstadveien ble stengt i begge retninger etter bussulykken like etter midnatt. FOTO: 2211-TIPSER

Meldinger om speilglatte veier rant inn i BTs tipsmail, og til politiet og vegvesenet. Biler og busser kjørte av veien, og det ble meldt om mindre trafikkuhell både i Os, i Krabbedalen og på Bønes.Lesere som var ute og kjørte, fortalte at trafikken gikk i 10-15 kilometer i timen selv på hovedveier, og mange etterlyste strø— og brøytebiler.

40 brøytebiler ute

Statens vegvesen opplyste at de hadde 20 store lastebiler som tar veier, og 20 små biler som tar fortau ute. Alle bilene både brøyter og strør.De dekker området sentrum, Åsane, ut til Norhordlandsbroen og til Trengereid, ut til Os, til Flesland.

— Det er et stort område bilene skal dekke, så det går nok en stund før de rekker over alt, sier trafikkoperatør Jan Marøy.

Han rådet bilistene til å ta det med ro på veiene så lenge.

Busser i trøbbel

Både i Åsane, på Askøy og på Bønes ble det meldt om busser som sto helt fast.

-Denne type føre, når det fryser på en tynn vannhinne, er det verste føret for oss. Vi må prioritere liv og sikkerhet, og da var det en del busser som rett og slett ble stående. Det er i ferd med å bli bedre, men da er gjerne bussene på helt feil sted når de kan kjøre igjen. Vi må bare be passasjerene om å ha tålmodighet, sa konsernsjef Roger Harkestad i Tide tirsdag kveld.

Dynamittbil sto fast

Flere vogntog, blant annet ett lastet med dynamitt, fikk trøbbel på klink is på E16 mellom Vinje og Voss tidligere på dagen. Veien ble stengt i flere timer mens bergingsmannskaper fikk ryddet opp på stedet.

— Patruljen på stedet sier det er så glatt at de ikke greier å stå på beina på veien, sa operasjonsleder Preben Wallestad tirsdag formiddag.

Følg trafikksituasjonen i vårt direktestudio under, og kom gjerne med innspill og spørsmål. Vi blir glade for tips og bilder på e-post til 2211@bt.no eller SMS/MMS til 2211.