Hvor vokste du opp? — De to første årene bodde jeg på Nattland, deretter to år i sentrum.

Foreldrene mine er fra Arendal, så vi flyttet dit da mor var ferdig å studere. År 2000 kom jeg tilbake, og har vært lærervikar, studert medievitenskap og jobbet i Studvest.

Hvor ville du helst bodd? - Kan jeg velge fra hele verden? Da må det bli Oslo eller Bergen. Der har jeg de fleste vennene mine. Så kan jeg heller reise på ferie til de andre stedene.

Hvor går søndagsturen? - Dersom lørdagen ble sen, går turen til nærmeste videobutikk. Ellers liker jeg Sandviken, eller å ta Fløibanen opp og gå ned. Da ser jeg etter pinnsvin, de er så søte. Det har jeg aldri sett i Arendal.

Favorittutested? - Jeg er vel som andre studenter, holder meg på denne siden av Den blå steinen. Garage er bra, der går vi når Studvest er sendt i trykken tirsdag kveld. Ellers bor jeg tretti meter fra Café Opera, så der er jeg en del - selv om ølet er for dyrt.

Hvor kjøper du klær? - Jeg handler ikke så himla mye klær, men når jeg gjør det, blir det Hennes & Mauritz. Jeg har arvet mye jakker og frakker fra pappa og farfar, og fikk nettopp en fabelaktig femtitallsfrakk.

De beste skillingsbollene? - Jeg tror egentlig det er mamma som lager dem. Veldig luftige og saftige.

Ditt beste skoleminne? - Det var rimelig digg å få vite at vi ikke kom opp til eksamen i tredje gym. Der og da var tolv års skolegang over, og vi kunne stikke på sjøen og nyte sommeren.

Bergensk favorittrett? - Forrige semester jobbet jeg på sykehjem, og der hadde de komper - eller raspeballer - hver torsdag. Det fikk jeg veldig sansen for, og spiser det ofte på Studentsenteret om torsdagene.

Hvor er du medlem? - Norsk Journalistlag, selv om jeg ikke har betalt årsavgiften (kremt). Pluss Latinamerikagruppene, Snadder og Sei det som det e'. Snadder er mailgruppen med vennene fra Arendal, og den andre er gruppemail med journaliststudentene i Stavanger. Der hadde vi en veileder som alltid sa «Sei det som det e'».

Mest stolt over i Bergen? - Stolt er vel ikke rette ordet, men trehusbebyggelsen er veldig flott. Den gir et deilig og avslappende småbypreg. Så er det fint at vi kan se Ulriken fra nesten over alt. Man blir litt nær den ville naturen uansett hvor er befinner seg, selv om det ikke er så sinnssvakt vilt.

Minst stolt over i Bergen? - Studentsenteret. Det er så himla dårlig luft her, og asbest i veggene. Dessuten er det en skrivefeil utenfor, det står STUDENTSENTRET. Pinlig. ByGarasjen er også veldig stygg.

Hva ville du vist en turist? - Sist jeg hadde en turist på besøk - vel egentlig min danske kjæreste - viste jeg henne Nordnes, de idylliske trehuskvartalene og Nordnesparken. Vi tok Fløibanen opp, gikk ned til byen og en runde på studentenes tumleplass Høyden.

Hva savner du i Bergen? - Det jeg synes er bedre med Oslo, er alle bydelene. Vi har jo bydeler her også, men i Oslo har hver bydel sitt eget liv og sin egen følelse. Skal du på pub i Bergen, må du gjøre det i sentrum.

Hva savner du når du er på reise? - Egentlig bare den avslappende følelsen av å være i Bergen.

I paraplystativet? - Vi har vel fem-seks paraplyer liggende i bokollektivet. Jeg tror de fleste fungerer. Så har jeg alltid en i sekken, det har jeg lært meg etter hvert.

Det mest romantiske stedet? - Jeg vet ikke hva det heter der, men det er i slutten av Fjellveien, en bakke og et slags lysthus. Der er det fint med benk og greier. Mon Plaisir, ja.

Ditt første kyss? - Sikkert en gang på barneskolen. Det er vanskelig å skille. Men jeg husker det siste. Det fikk jeg på Kastrup av min fantastiske kjæreste, Maria. Det er forhåpentlig ikke det siste, forresten, he, he.

Når tok du Beffen sist? - Jeg har aldri reist med Beffen. Jeg har ikke sett den en gang, bare hørt om den. Kanskje på tide.

Favorittbergenser? - Det er egentlig to venner, Lars Petter Gallefoss og Frode Johannessen. De er sympatiske gutter med stor fremtid.

Har du gått i buekorps? - Nei, men det er en fin tradisjon, noe eget ved Bergen. Litt for militært etter min smak, men jeg har aldri hatt problemer med dem i studentlivet. Ingen tromming utenfor lesesalen dagen før eksamen, for eksempel.

Din bergenske 17. mai? - Da har vi alltid frokost hjemme, og så går vi ned på hjørnet av Sverres gate et kvarters tid og ser prosesjonen. Så tar vi kanskje en halvliter på Verftet. Egentlig burde jeg prøve å gå mer i sentrum en gang, men det er så himla mye folk.

Når var du på Stadion sist? - I høst, da Brann spilte mot Bryne. Min eneste Stadiontur. Det var ganske morsomt, så jeg tror jeg skal gå flere ganger.

Det flotteste byfjellet? - Jeg har kun vært på Ulriken, Fløyen og Sandviken. Ulriken er flottest, det ser mest ut som et skikkelig fjell. Og lysdansen er sinnssvakt bra.

Ordfører for en dag? - Da ville jeg ledet trafikken bort fra Bryggen. Bevilget en god del millioner til flere feite studentleiligheter. Bevart Jonsvollskvartalet. Bygget sprøyterom. Laget en fin badeplass i sentrum, kanskje i nærheten av den nye hurtigrutekaien. Og så ... nei, jeg har jo bare en dag.

En god dag i Bergen? - Det måtte være i mai. Sove til jeg våkner av meg selv, gå bort i redaksjonen og sjekke at det er system på ting. Kjøpe en sixpack og engangsgrill, slappe av i Museumsparken, kanskje spille boules eller krokket, høre på radio og ligge der til solen går. Kanskje en pub eller noe etterpå. Hvis det var varmt, skulle jeg badet - men det er kanskje ikke så sannsynlig i mai.

ELISABETH LANGELAND MATRE

ALDRI NOK PARK: Vemund Jensen har stor sans for Museumsparken. Dessuten er han imponert over bergenseres evne til å nyte godværet. - Kommer solen frem, løper folk til nærmeste grønne flekk. Hadde du gjort det i Oslo, ville folk sett rart på deg, mener redaktøren i Studvest. <p/> FOTO: RUNE SÆVIG