ODDLEIV APNESETH (foto)

Savland dro fra Sunnfjord til syvfjellsbyen for å besøke datten sin. Samtidig benyttet hun anledningen til å svippe innom boligmessen «Gjør din bolig bedre» i Arenum

Massasjestolen måtte bare prøves. — Den var god mot stive muskler. Alt går automatisk, sier hun fornøyd.

Fremdeles lyse farger

Også Bergens Tidende tok en tur innom messen i Arenum i går - for å titte litt på årets trender. Der traff vi Camilla Mjelstad som promoterte Steen Hansen.

Hun kan berolige flere av oss: Vi slipper nemlig å male stuen i år, for det er fortsatt lyse vegger som er trenden i norske hjem.

— I år er det lyse, men varme, duse jordfarger som er i skuddet. Gjerne litt beige toner. Men det er nødvendig med kontraster, og de er gjerne litt skarpere enn før. Knall rødt eller grønt som brytningsfarger i gardiner og puter ser ut til å bli svært populært nå, forteller hun.

Men så kommer det vi fryktet aller mest:

— Svært mange kvinner vi snakker med vil male tredørene hvite, mens mannfolkene stritter imot. Det er det samme med innvendig panel Vi ser dette gang på gang. Kvinnene sier det blir for hytteaktig med alt treverket. Jeg forstår det også, for tre har en tendens til å mørkne. Det er fint første året, smiler Camilla.

Så nå begynner vel tytet igjen om å male de hersens dørene! Det var nå så søren at vi gikk på den messen.

Strøk på strøk

— Noen vet helt bestemt hva de skal ha, og har en sikker fargesans, mens andre aldri blir helt fornøyd og prøver seg frem. Det kan jo bli mange strøk av det, sier Camilla, men trøster oss likevel med at det kan være lurt å be om litt fargehjelp.

Slike messer kan egentlig være kjedelige greier, så det er godt å pause litt. Å ta ungene med kan umulig være lurt, men det hjelper å smøre med litt vafler og is.

Vi har aldri helt forstått hva en leksikonselger har å gjøre på en husmesse, men stuemøbler og hagemøbler kan passere. Vi går heller ikke der for å kjøpe en tilbudspose med DVD-er.

Men hvis du holder ut lenge nok, kan det dukke opp gode ideer og smarte løsninger. Kanskje tenker du på å bytte ut trappen i huset, da kan det være greit å være obs på at vi har firmaer i vårt distrikt som hjelper deg med gode løsninger.

Vi tror likevel ikke det er så mange som ligger våken om natten og grubler på om det er nok centimeter borti nordre kroken, men det fikser ekspertene lett.

Startet eget firma

Kan du forresten tenke deg et svømmebasseng i hagen? Det ser jo veldig fristende ut på amerikansk film, bortsett fra at det blir både dyrt og fryktelig mye arbeid, hvis du i det hele tatt har stor nok hage. En badestamp derimot har de fleste plass til. Også familien Løvaas på Nesttun. De var så fornøyd med sin at ideen slo ned i dem:

— Hvorfor kan vi ikke selge sånne, forteller mor Tone, og legger til at messen er ilddåpen deres som boblebadselgere.

— Hva koster disse da?

Minstejenten Rikke har tydeligvis selgerteket, for hun er lynkjapt fremme med prislisten og forteller at de har egne messetilbud.

Tenk på arbeidet du sparer!

— Vi har fått en utrolig respons, forteller mor, og viser oss karene. Det billigste, som hadde vært mer enn godt nok for vårt eget bruk, er priset til 65.000, mens det største med plass for ni voksne og sikkert noen barn i tillegg, koster 147.000.

Selv om det høres mye ut, er det bare blåbær i forhold til et svømmebasseng i hagen. Men dette er stort nok til at småunger kan lære å svømme, 3,4 meter langt, i tillegg har det all verdens dyser og smarte filtre, og vi vet ikke hva. Karene er godt isolert med tette lokk som også holder på varmen.

Tenk på alt arbeidet du sparer. Gravemaskin som ødelegger halve hagen og vi vet ikke hva. Fy flate! Nei, takk, en stamp med 39 herlige grader hadde vært fint.