— Kapteinen tutet veldig, og så smalt det. Fergen braste inn i kaien, og kjørebroen ble presset ned i den fremste bilen på dekk. Det satt folk i bilen, men det gikk heldigvis bra med dem, sier Marcus McLeggon, som er passasjer på fergen mellom Årsnes og Gjermundshamn.

ØDELAGT: Fergen fikk store skader i krasjen.
MARCUS MCLEGGON

Ove Aasheim fra Bergen var en av fire personer i bilen som havnet under kjørebroen. Sammen med ham var to andre voksne og en liten baby.

— Vi så at fergen holdt full fart mot kaien, og så fløytet kapteinen noe voldsomt. Så vi var vel nesten forberedt på at det kom til å smelle. Men jeg fikk ikke tid til å tenke særlig mer før det smalt. Vi braste rett inn under fergelemmen, og den knuste frontruten på bilen vår, sier Aasheim.

- Hell i uhell

Babyen de hadde med seg merket ikke noe særlig til smellen, sier han.

— Heldigvis gikk det bra med oss, vi hadde vel hell i uhell. Vi er bare litt sjokkskadet, sier Aasheim.

Bilen er nå kommet løs fra posisjonen under fergelemmen, men han vet fortsatt ikke om den er kjørbar.

— Uansett vet vi heller ikke helt hvordan de har tenkt å få oss i land.

- Svikt i systemet

Norled, som driver sambandet Årsnes- Varaldsøy - Gjermundshamn, bekrefter hendelsen.

— Fergen «Stallovarre» fikk svikt i manøvreringssystemet på vei inn til kai, og rakk ikke å stoppe. Dermed traff de kjørebroen og ødela den. Det er også skade på fergen, og frontruten på en bil skal være knust. Men heldigvis er ingen personer skadet, sier regionssjef Inge Andre Utåker i Norled.

Bilene som er på fergen kommer seg ikke i land.

— De som kan gå, kan gå i land, men for å få bilene av må vi ha kranbil. Det kan ta litt tid, sier Utåker.

Sambandet er innstilt inntil videre. Reisende henvises til omkjøring via sambandet Jondal-Tørvikbygd, ifølge Norled. Det vil bli satt inn skyssbåt mellomGjermundshamn og Varaldsøy fra klokken 15.15.

- Dramatisk

På fergen er passasjerene fortvilte over at bilene deres er «fanget».

— Det var veldig dramatisk da det skjedde. Men nå er folk stort sett rolige, og opptatt av å finne ut hva som skjer. Det er nok en del som er litt irriterte over at de ikke kommer seg videre, sier Marcus McLeggon.