Per Birger Nævdal hadde kjørt konen på jobb, og var på vei tilbake til Espeland i god tid før morgenrushet, da han plutselig så at steinmassene kom rasende ned fra vegskjæringen mellom Bjørkhaugtunnelen og rundkjøringen i Indre Arna.

— Jeg la bilen så tett inntil autovernet jeg kunne for å unngå steinene, sier Nævdal.

Det hele gikk for fort til at han registrerte akkurat hva som skjedde, men han regner med at bilen må ha hektet seg inn på autovernet slik at den veltet rundt og landet på taket.

Saken fortsetter under videovinduet...

Forstuet finger

Når bt.no snakker med Nævdal sitter han og venter på å bli skrevet ut fra Haukeland Universitetssykehus. En plastret finger og noen sår på hendene er de eneste skadene etter en bilvelt og litt for nær kontakt med bortimot to hundre kubikkmeter stein i bevegelse.

— Jeg har nok vært heldig. De har tatt røntgen for å se om fingeren er brukket, men jeg tror den bare er kraftig forstuet, sier han.

Bilen gikk det adskillig verre med - den kommer neppe på veien igjen. Men den beskyttet Nævdal nok til at han kunne krype ut av bilen mer eller mindre uskadet.

— Jeg er glad jeg kjører en stor bil som står for en støyt, sier Nævdal. Han tror ikke han hadde sluppet så lett fra det hvis han hadde kjørt en mindre bil.

Lite trafikk

Til alt hell gikk raset så tidlig at morgentrafikken til og fra Arna ennå ikke var skikkelig i gang. Hadde steinmassene løsnet et par timer senere kunne utfallet blitt mye verre.

Da Nævdal krøp ut av bilen raste det fremdeles steinmasser ned fra skjæringen. Sjåføren i en lastebil som kom kjørende like etter hjalp til med å varsle politi og ambulanse.

Nævdal har ikke blitt det minste engstelig for å kjøre Arnavegen etter dramatikken i morgentimene mandag. Men overrasket, det innrømmer han at han er.

— Det var uventet at det skulle rase akkurat der. Men det er nå sånt som skjer. At det skulle være meg denne gangen var bare uflaks, sier han.

Nævdal takker bilen, en kraftig Mitsubishi Pajero, for at han kom nesten uskadet fra velten og raset i Arna mandag morgen.
Håkon Jacobsen