— Mannen er siktet for grov vold mot sin mor. Volden ble begått samme dag som han ble løslatt, og mens han var i husarrest, sier politifullmektig Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt til BT.

Vakte oppsikt

For snart fire uker siden fortalte BT den utrolige historien fra Tinghuset. Bergen tingrett bestemte da at den 26 år gamle mannen, som var siktet for drapstrusler mot sin mor og for en rekke andre kriminelle forhold, skulle løslates. Bakgrunnen var at moren hadde gitt ham husarrest. Dette mente retten var tilstrekkelig for å holde mannen borte fra rus og kriminalitet. Avgjørelsen vakte oppsikt. Dagen etter omgjorde lagmannsretten avgjørelsen, og mannen ble pågrepet på nytt.

Det var likevel for sent til å forhindre at 26-åringen utsatte sin egen mor for grov vold.

— Politiet fikk mistanke om at noe hadde skjedd da de skulle pågripe siktede på nytt, sier Christoffersen.

Var ikke i arrest

I avhør har det kommet frem at mannen skal ha ruset seg like etter at han ble satt fri. Så skal han ha reist hjem til sin mor. Her skal han gjentatte ganger ha slått henne i hodet og på overkroppen og dratt henne etter håret.

— Da politiet kom for å pågripe mannen var han ikke hjemme, selv om han hadde fått husarrest, konstaterer Christoffersen.

Politiet er fornøyd med at Bergen tingrett denne gangen er kommet til at husarrest hos mor ikke er tilstrekkelig for å hindre nye straffbare handlinger fra siktede.

Mannen er tidligere dømt to ganger, blant annet for ran. I mai slapp han ut på prøve. Den første tiden gikk bra, men så sprakk 26-åringen totalt. Nå er han siktet for flere tilfeller av vinningskriminalitet. Det mest alvorlige er drapstrusler og vold mot sin mor.

— Han har holdt seg borte fra rus siden moren ga ham husarrest. Min klient har stor respekt for sin mor, og vil følge hennes pålegg, uttalte mannens forsvarer, advokat Jostein Alvheim, da 26-åringen ble løslatt.

I går var ikke Alvheim tilgjengelig for kommentar.

Vil til behandling

Til politiet har 26-åringen fortalt at han ikke kan huske å ha truet sin mor på livet.

— Men dersom hun sier det, så er det vel sant, har mannen forklart.

Det er uklart hvordan han stiller seg til påstandene om vold mot sin mor. 26-åringen ba imidlertid om å bli løslatt, da fengslingen var til behandling i går. Han ønsker å ta opphold på en behandlingsinstitusjon. Husarrest hjemme hos mor er neppe aktuelt mer.

Samme dommer som løslot mannen sist, behandlet i går spørsmålet om videre fengsling. Han brukte bare 30 minutter på å sende mannen bak murene for fire nye uker ...