— Vi kan selvfølgelig bare gange gulvets lengde med tre - men da har vi ikke målt svingene, sa museumsdirektør Tryggve Fett.

— Nei, kom igjen, la oss gjøre det ordentlig, sa museumspolitimester Erik Sveaas.

Dermed ble sommerens papirslange i Gamle Bergen målt, på sesongens siste åpningsdag, til 47,5 meter. Etter at den har ligget sammenkveilet på utstilling med oppfordring til de besøkende: Tipp lengden!

Det hadde mange gjort, og vinneren ble en besøkende fra Hamar, Elisabeth Flakstad, som hadde tippet 47 meter. Nummer to var en gjest fra Danmark - håndgripelige bevis på at tilreisende ikke besøker bare Bergen, men også Gamle Bergen.

Slangen var laget av reklame fra postkassen. Reklame kan bli så mangt, i hvert fall hvis den faller i hendene på Gerd Wicklund-Hansen. Hun hadde funnet oppskrift på bretting av papirlenker i et Allers fra 1929 (sommerens utstilling av gamle ukeblader var fra hennes gjemmer), og dermed samlet hun reklame fra jul til påske og satte i gang. Men hva nå?

— Tja. Den kan jo brukes sånn som de bruker perleforheng i dørene i Syden, sier hun prøvende.

Vi foreslår at slangen blir lakket og brukt som pyntelenke på BTs juletre i Smålungeren.

SKIKKELIG MÅLING: Det måtte måles og sjekkes før vinneren var klar. Kontrollkommisjonen besto av museumsdirektør Tryggve Fett (til høyre), slangemaker Gerd Wicklund-Hansen og Gamle Bergens politimester Erik Sveaas.
FOTO: HELGE SUNDE