Advokaten er kritisk til at politiet ikke sjekket anropsloggen på mobilen til mannen som meldte at han var blitt drapstruet fredag kveld.

— Når politiet ikke gjør så enkle undersøkelser før de fremstiller noen for varetektsfengsling, blir ikke rettssikkerheten ivaretatt, mener Wigum, som forsvarer den 36 år gamle belgiske mannen.

Wigum forklarer at politiet ved nærmere etterforskning oppdaget at det ikke var blitt ringt til anmelderens telefon i det hele tatt, på det tidspunktet han hevdet å ha blitt drapstruet.

— Derfor ble min klient løslatt mandag, men da hadde han altså sittet tre døgn i varetekt, og det er selvfølgelig en belastning. Det hadde vært fullt mulig og meget enkelt å sjekke mannens mobiltelefon fredag kveld, sier Wigum.

Politiadvokat Magne Sylte er ikke enig med forsvareren.

— Politiet gjorde en forsvarlig etterforskning i denne saken. Dette handler både om å se hele bildet og om timing, sier Sylta.

36-åringen ble lørdag fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, selv om det allerede under fengslingsmøtet ble rettet kritikk mot politiets etterforskning.

Dommer Gunnar Torkildsen besluttet en pause i fengslingsmøtet for at politiadvokat Magne Sylta skulle sjekke ut enkelte detaljer i saken.

Anropsloggen på anmelders mobiltelefon ble imidlertid ikke sjekket umiddelbart, selv om Wigum under fengslingsmøtet mente dette måtte undersøkes så raskt som mulig.

Ifølge siktelsen skulle 36-åringen ha utøvd grov vold mot anmelderen torsdag. Like etter at han ble sluppet ut fredag etter å ha blitt ilagt et besøksforbud, skulle han ifølge siktelsen ha ringt og truet offeret på livet.

Dette nektet 36-åringen hardnakket for under fengslingsmøtet. Nå viser etterforskningen at denne samtalen aldri har funnet sted.

KNUT STRAND