Politiet var raskt på stedet da det brygget opp til masseslagsmål på jernbanestasjonen i Bergen klokken 22.22 søndag kveld. Utstyrt med køller, skjold og hjelmer troppet de opp og plukket med seg fire bråkmakere.

— Vi har pågrepet fire stykker fra jernbanen. Det er fotballsupporterne, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Sven Johannessen.

— VIF-supportere alle sammen?

— To derfra og to bergensere.

Bråket begynte utenfor Bill Bentley pub inne på jernbanestasjonen. Politiet skuflet VIF-supporterne inn på nattoget og fikk skilt dem fra hissige bergensere. Så begynte politiet å gå gjennom toget og registrere personalia og ta bilder. Flere politifolk ble med oslotoget gjen-nom tunnelen til Arna stasjon.

Johannessen tror de fleste gjestene fra Oslo nå er på vei hjemover.

Lang natt

For supporterne som har valgt å ta bussen østover kan natten bli noe lengre enn planlagt. Veien til Voss holder nemlig stengt for tung trafikk nattetid.

— Jeg så fem supporterbusser som kjørte inn veien mot Stanghelle og Voss. Jeg stoppet bilen og blinket med lysene, men ingen av dem stoppet, sier Jarle Bjørklund.

Bjørklund var på vei fra Voss til Bergen og regner med at de uheldige supporterne får forlenget reisetiden sin med to og en halv time.

— De bruker en time til Stanghelle, der veien er stengt, og tilbake. Veien til Voss om Hardanger er dessuten over en time lengre enn den vanlige veien, sier han.

— Og dette sier du med en anelse skadefryd...?

— Ja, det gjør jeg faktisk etter å ha sett Rekdals opptreden på tv.

Vaktoperatør ved Veitrafikksentralen, Tom Hansen, bekrefter at veien er stengt for store kjøretøyer mellom klokken 22.30 og klokken 06.30.

— Tungtransport kan slippe gjennom klokken 04.00. Personbiler kan kjøre om en liten kommunal omkjøringsvei hele natten. Busser må fint snu og kjøre om Hardanger, sier Hansen.

GODT UTSTYRT: Politiet bar skjold og køller da de kom for å møte fotballbøllene på jernbanestasjonen.
RUNE NIELSEN
SJEKKER: Politiet foreviget mange øyeblikk fra supportertoget da de gikk rundt og samlet personalia.
RUNE NIELSEN