Det var klokken 12.10 i formiddag rektor Øystein Holmelid på Askøy ungdomsskole ba politiet om hjelp.

15-åring ble banket opp

— En 15 år gammel elev på ungdomsskolen hadde fått bank og noen ørefiker i skolegården av to andre ungdomsskoleelever. Den fornærmede ringte venner på skolen og fra Askøy videregående skole som ligger like ved. Det samme gjorde de to som hadde gitt han noen lusinger. De hentet hver sin gjeng, forteller politibetjent Jørgen Berg ved Askøy lensmannskontor til bt.no.

Det samlet seg ganske raskt mange elever i to gjenger på skolen. Rektor fryktet masseslagsmål, og gjengene skal så vidt ha begynt med en del knuffing før politiet kom i skolegården.

— Vi har kontorer like ved. Det var ganske ampert da vi kom, men det løste seg opp. Elevene ble jaget til sine respektive skoler, sier Berg.

- Slang med kjeften

— Vet du noe om hva som var årsaken til slagsmålet?

— Eleven som fikk bank skal ha slengt med kjeften. Da det ikke var noen beklagelse å hente, skal de ha gitt han noen ørefiker, sier politibetjenten.

— En elev i 10-klasse skal ha terget og sagt stygge ting om en annen 10-klassing. Eleven som var blitt terget tok sammen med en medelev, for seg denne eleven. De slo og sparket til han. På hver sin side mobiliserte de medelever og elever på videregående skole, forteller rektor Øystein Holmelid ved Askøy ungdomsskole til bt.no.

Holmelid sier at kontaktlærerne ved skolen vil ta kontakt med foreldrene til de involverte elevene. Det er ikke aktuelt å vise ut noen av elevene etter dagens episode.