Casualsgjengene, supportere som er kledd i vanlige klær og er mer interessert i slåsskamper enn i fotball, braste sammen på Tårnplass utenfor Tinghuset i ved 17.00-tiden i ettermiddag. Store politistyrker troppet opp for å skille slåsskjempene.

— Det var et slagsmål på Tårnplass, men nå har vi kontroll sier operasjonsleder ved Hordaland Politidistrikt, Svein Bruarøy.

En person ble pågrepet etter slagsmålet.

Flere av Vålerengas casuals prøvde å blande seg med supporterne utenfor Champions pub på Torgallmenningen, men politiet hadde andre planer for dem. Ti politibiler og en stor skare av uniformert politi sendte dem i stedet til serveringsstedet Finnegans hvor de holdes under oppsikt.

— Vi prøver nå å roe ned gjengen med casuals, og hindre at de blander seg med de vanlige supporterne, sier operativ leder i politiet Erik Sveaas til bt.no

I 19.00-tiden begynte de fleste av Vålerenga-supporterne sin ferd mot Brann stadion i busser og drosjer. Tett etterfulgt av politibiler.

— Nå er brannsupporterne kommet seg opp på stadion også, og koser seg der, sier Sveaas til bt.no ti minutter før kampstart.

STOPPET: Politiet stopper en gjeng med gjester fra Oslo og sender dem til Finnegans. FOTO: RUNE STØLÅS
VENTER: Gjengen utenfor Champions som ifølge sangene sine hater Bergen by.
RUNE STØLÅS