OLAV GARVIK

Nyhetsdirektør Kjell Øvre-Helland i TV 2 er ikke så lite stolt over at det er i Bergen, og i hans fjernsynskanal, det blir satt sluttstrek for en av de mest spennende valgkamper i nyere tid.

Mens nordmenn flest slapper av med lørdagskos, byr TV 2 på to og en halv times politisk debatt og krangel. Det skjedde også for fire år siden — og erfaringen den gang ga ifølge Øvre-Helland mersmak. Slik den politiske temperaturen har utviklet seg akkurat nå, er også politikk god underholdning for mange.

Stort apparat

— Partilederdebatten blir den største fjernsynsproduksjonen vi hittil har hatt her i Bergen, sier han til Bergens Tidende. 30-40 personer vil være i full sving når programleder Oddvar Steenstrøm åpner det politiske showet kl. 20.00.

Da sitter de ni partilederne allerede pent pyntet og klar til å hakke løs på hverandre: Jens Stoltenberg (A), Erna Solberg (H), Carl I. Hagen (Frp), Dagfinn Høybråten (KrF), Åslaug Haga (Sp), Lars Sponheim (V), Kristin Halvorsen (SV), Torstein Dahle (RV) og Roy Waage (Kystpartiet).

Tilhørere og klakører

Partilederdebatten i TV 2 har et noe annet opplegg enn tilsvarende debatt i NRK kvelden før. Den har mer preg av folkemøte, ved at studio også gir plass til en god del tilhørere - ikke minst fra partienes egne rekker. Det er klakørenes arena.

I en avsluttende sekvens blir det oppsummering og kåring av kveldens «beste» bidrag, før de politiske konkurrentene stimer av gårde til et av byens utesteder for å avreagere etter over en måneds sammenhengende nærkamp.

FORNØYD: Nyhetsdirektør Kjell Øvre-Helland er storfornøyd med at valgkampen avsluttes i TV 2 - i Bergen. Samtlige partiledere møter til den siste debatten lørdag.<br/> ARKIVFOTO: ARNE NILSEN