Et høyhus på 16 etasjer med 42 leiligheter og mulighet for kontorer, dagligvareforretning og kafé.

Det kan fortsatt bli realiteten på ytterst på Mølleneset ved Storelungeren. Men da må Høyre, Venstre og Frp bestemme seg før neste bystyremøte.

Utsatte saken

På møtet i komité for miljø og byutvikling torsdag kveld ble det ikke tatt noen avgjørelse i saken. Både Høyre, Frp og Venstre avstod nemlig å stemme. Dermed blir det bystyret som må ta den endelige avgjørelsen, og de tre partiene har skaffet seg to ekstra uker å tenke på.

Utbygger Svein Kjelstrup-Olsen har i årevis kjempet for å få bygge høyhus i Møllendal. Sist gang den var til politisk behandling i 2007, sa bystyret nei. Nå skal bygningen på vel 50 meter vurderes på nytt.

Stiller seg positiv

Byrådet har gitt sin innstilling, som er å nok en gang avvise planene. De mener prosjektet blir altfor høyt i dette området.

Saken er likevel ikke avgjort. Komitéleder Asle Wingsternes (H) sa til BT i helgen at han ikke er ikke like negativ som sine partikolleger i byrådet.

- Jeg vil ikke forskuttere hva vi vil lande på, for vi må vurdere området. Men jeg stiller meg positiv til huset i seg selv, sier han.

Ap stemte for

Wingsternes sier det står mellom to alternativer til bygg på tomten på Mølleneset, og ser fordeler og ulemper ved begge.

- Alternativet er tre lavere blokker som har større fotavtrykk. De vil ta større del av sjøfronten. Høyhuset vil skyggelegge mer, men har mindre fotavtrykk. Det veier kanskje opp for dem bak, sier han.

Arbeiderpartiet stemte for et høyhus, under visse forutsetninger, blant annet at det skal avholdes arkitektkonkurranse. Det betyr at Høyre kan sikre flertall hvis partiet går inn for høyhuset i bystyret.