Klokken 14.00 onsdag fikk politiet melding om at det var løsnet fem skarpe skudd på Sveio. Politiet bevæpnet seg og rykket ut. Etter hvert samlet patruljene seg rundt et bolighus.

— Det stemmer at det er løsnet fem skarpe skudd. Vi har i den anledning bestemt oss for å sjekke ut et hus i området, sa operasjonsleder Svein Sørensen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Haugesunds Avis.

Skolebygning beskutt

Politiet på stedet konstaterte at et busskur fikk skader i glassrutene, et vindu i en skolebygning ble skadet og en parkert bil fikk skader som er forenlig med skuddskader/kulehull.

Det ble ikke skutt mot folk eller truet med skytevåpen.

Et vitne på stedet forteller til bt.no rundt klokken 16.30 at huset politiet konsentrerer seg om er et stort bolighus.

— Det står fire politipatruljer utenfor. Ambulanser og legebil står også klare, litt lenger nedi veien, forteller vitnet.

To menn pågrepet

Klokken 16.20 pågrep politiet to menn på henholdsvis 23 og 25 år ved en bolig i Sveio.

— Politiet hadde på dette tidspunkt mistanke om at det var fra dette huset man hadde avfyrt skudd. Nærmere undersøkelser av bygningen viste at man sannsynligvis har skutt fra et vindu i huset, opplyser operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

De to pågrepne er satt i arresten, mistenkt for å ha befatning med skyteepisoden og skadeverket. Det gjennomføres onsdag kveld åstedsundersøkelse, blant annet for å finne skytevåpenet som ble brukt.

— Vi betrakter saken som skadeverk, sier operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

ØDELAGT: Skudd skal ha blitt avfyrt mot dette busskuret.
LEIF EIDE