Skyss lovet opprinnelig at elektroniske informasjonstavler med nøyaktig informasjon om hvor mange minutter bussene er forsinket, skulle være på plass før påske.

Men til nå har ingen slike infoskjermer kommet på plass på bussterminalene i Nordhordland. Stativene til de planlagte skjermene ble montert tidlig i vår på terminalene på Flatøy og Knarvik. Men stoppet det.

Klar om en måned

— Vi er dessverre blitt forsinket. Men om en måneds tid burde vi være klar for å ta tavlene i bruk, sier kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Ingrid Dreyer. Hun opplyser at det er flere grunner til at nordhordlendingene fremdeles må stå på holdeplassen i uvisse om bussen er forsinket eller i rute.

  • Det er flere ting som er årsaken til at vi ikke har fått fullført testprosjektet innenfor den tidsrammen vi lovet. For det første måtte vi omprioritere ressursene våre da vi fikk trøbbel med å få billettsystemet til å virke. Sykmeldinger og forsinkelser fra Atron som skal levere testskjermene har ført til ytterligere utsettelse.

Tester

Akkurat nå holder Skyss på å teste ut systemet i interne simulatorer.

  • Vi ser at det fungerer. Om noen uker er vi klar for installering, lover Dreyer.

Hun tilbakeviser at Skyss' planlegging «bråstoppet».

— Det ville ikke vært god prioritering av ressurser i Skyss om vi hadde prioritert testprosjektet foran jobbingen med å få selve billettsystemet til å virke. Prosjektet har hatt fremdrift hele veien, men har ikke hatt full prioritet hos oss, forklarer hun.

Busstavler

Om testprosjektet blir vellykket, vil Skyss vurdere å sette opp tavler som viser «sann tid» for når bussen kommer på flere store busstopp i Bergens- området, ifølge Dreyer.

Samtidig er det et mål at busspassasjerene skal få bedre oversikt over hvor de enkelte bussene går. På Bystasjonen er det allerede montert en tavle med linjekart som viser bussrutene mot sør. Lignende linjekart er under planlegging på bussterminalene i Loddefjord og Knarvik.

Nye automater

Lettere skal det også bli å få kjøpt buss- og bybanebilletter. To nye billettautomater er allerede på plass på Bystasjonen. I forrige uke ble det også installert en billettautomat på hver av terminalene i Åsane og Loddefjord. I alt skal det plasserers tre automater på hver av de to terminalene.

  • Går alt etter planen, er de på plass i neste uke, sier Dreyer.

På Torget og i Lagunen står det også henholdsvis to og en automat klar til bruk. Skyss venter nå bare på at BKK skal gjøre de siste installasjonene.

Skyss har også kommet et stykke på vei med planen om å sette opp billettautomater i Olav Kyrres gate og Christies gate. Fundamentene til disse er kommet på plass. I Skyss regner de med at automatene er operative om noen få uker.

Si din mening i kommentarfeltet under!

PLASS TIL SKJERM: Her på bussterminalen på Knarvik skulle det vært en skjerm som skulle som skulle vise nøyaktig tidspunkt for når neste buss kommer. Stativer ble montert i vår, men fremdeles venter passasjerene på skjermen. FOTO: Vegard Valde
Vegar Valde, Bergens Tidende