Ni elever fra Stend videregående skule sto fast på endestoppetpå Totland i Bergen onsdag ettermiddag.

— Detvar stiv kuling. Vi har hunder som holdt å blåse vekk Så jeg ringte til Skyss. De hadde ingenmeldinger om at bussen ikke skulle komme. Jeg spurte om de sender taxi eller nybuss. Svaret var nei, det kunne de ikke gjøre, sier Eline de Leeuw (17).

To klasser fra friluftslinjen hadde vært på fjelltur, oglærerne hadde dratt av gårde i egne biler.

KOM IKKE FORBI: Veiarbeid tvang bussjåføren til å snu.
STEIN SEBASTIAN RUSTEN LINDBERG

Det ble opphetet stemning på telefonen, og en av elevene hevder aten mann på Skyss' kundeservice rett og slett la på da de ringte tilbake.— Det har vi svart på, sa de, og la på, sier Eline de Leeuw.

Skulle sjekket

På grunn av ikke-varslet veiarbeid snudde 13.46-bussen tostopp før snuplassen på toppen av Totland, der elevene sto. Neste avgang til Nesttun kom først 15.16.

— Det er operatørselskapets ansvar å skaffe alternativtransport i slike tilfeller, sierkommunikasjonsrådgiver Ingrid Dreyer i Skyss.

Bussen var tidlig ute, og veiarbeidet skal ha vært over førplanlagt avgang.

To av tenåringene fikk haik med en privatperson. De andremåtte vente i halvannen time. De gikk to stopp til Riple barneskule for å holde varmen.

Krav på drosje

Reisegarantien til Skyss er klar: Under slike omstendigheterbetaler inntil 500 kroner for drosje for reise under en time.

I verste fall, hvis forsinkelsen gjør at du ikke kommer frem før dagen etter, vil du også få dekket utgifter inntil 1000 kroner og overnatting.

— Jegskjønner at de ble irriterte. Dette er uheldig. Jeg har prøvd å finne uthva som faktisk har skjedd. Sjåføren oppdaget at veien var stengt og måtte snu,sier Dreyer.

Kommunikasjonsrådgiveren understreker at selskapet ikkesender ut drosje, men elevene altså bestilt selv og fått dekket turen til Nesttun.

— Viskulle betalt for drosje. Det er uklar ansvarsoppdeling, og jeg beklager sterktat de ble en kasteball mellom Skyss og Tide. Det må vi ta på bakrommet.

Dreyer sier at du skal ringe Skyss når bussen ikke kommer ogfå hjelp der.

— Nårdet ikke skjer, er jeg veldig lei for det, sier hun.

Tips om liknende saker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post