Den nye appen gir brukerne av smarttelefoner sanntidsinformasjon om når neste buss dit du skal kommer til din holdeplass. Appen heter «Skyss Reise», og kommer i tillegg til den allerede eksisterende reiseplanleggeren.

— På sikt er det imidlertid meningen å slå disse to applikasjonene sammen, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Dreyer i Skyss.- Hvis du vet hvor du skal, vil det nok være mer praktisk å bruke den nye app'en enn reiseplanleggeren, legger hun til.

Telleverk

GPS'en i smarttelefonen forteller deg hvor de nærmeste holdeplassene er. Så kan du klikke deg inn på den enkelte bussruten, og finne ut når neste avgang er. Når det er 15 minutter igjen, starter et telleverk som med røde tall teller ned til bussavgangen der du befinner seg. Telleverket starter når bussen forlater startholdeplassen sin.

Oslo har hatt et sanntidssystem i åtte-ti år. Selve mobil-appen ble lansert i november 2008.

— Vi har villet være helt sikre på at app'en fungerer før vi lanserte den her, sier fylkesordfører Tom-Christer Nilsen (H).

Sanntidssystemet er innført på de fleste linjene som går gjennom sentrum. En videre utvidelse som omfatter bussene til Bergen Vest er på trappene.

Etterspurt

— Sanntidsinformasjon har vært etterspurt lenge av de reisende. Vi håper den nye app'en senker terskelen ytterligere for å benytte kollektivtilbudene, sier Tom-Christer Nilsen.

Flere holdeplasser har det siste året fått tavler med sanntidsinformasjon.

— Til sommeren skal alle holdeplassene ved Festplassen og i Olav Kyrres gate ha fått slikt utstyr, sier Skyss-direktør Oddmund Sylta.

Tom-Christer Nilsen mener den største fordelen med den nye app'en er at de reisende nå kan få nødvendig informasjon om neste bussavgang før de kommer til selve holdeplassen.Tilgangen til informasjonen vil være avhengig av mobildekningen der de reisende befinner seg.

Hva synes du om Skyss' nye tjeneste?