Den nye reiseplanleggeren til Skyss viser med all tydelighet at kunstig intelligens er et stykke unna.

«En enkel reise mellom Bryggen og Danmarksplass åpner for en interessant rundtur med ymse transportmildler i vårt vakre fylke,» skriver en bt.no-leser.

Han har prøvd å søke frem den raskeste ruten mellom de to landemerkene i Bergen. Avstanden er et par-tre kilometer i luftlinje.

Her er ruten

Slik bør han reise, ifølge den automatiske tjenesten til Skyss:

  • Gå til Strandkaiterminalen båtkai (Bergen) (5 minutter)
  • Ta båtrute 2091 til Hufthamar kai på Austevoll (50 minutter)
  • Gå til Hufthamar kai (1 minutt)
  • Ta bussrute 530 fra Hufthamar kai til Storebø terminal på Austevoll (5 minutter).
  • Vent halvannen time på buss 530. Bussen går strake veien til Danmarksplass, der du ankommer etter 1 time og 23 minutter på bussen. Reiseplanleggeren beregner reisetiden til drøyt fire timer. Da har du tilbakelagt en distanse på 67,7 kilometer.

Hvis du ikke har lyst til å ta turen innom Austevoll for å komme til Forum kino, kan du velge en av de alternative rutene som Skyss foreslår. I så fall får du en rundtur innom Meland og Samnanger, eller et besøk på Hatvik ferjekai i Os.

Bergen utelatt

I rettferdighetens navn bør det nevnes at tjenesten til Skyss er ganske ny, og at slike systemer må justeres mange ganger før de fungerer helt som de skal. Foreløpig dekker den ikke Bergen fullgodt, noe Skyss også opplyser om på nettsidene sine.

«Foreløpig dekker reiseplanleggeren områdene Nordhordland, Sunnhordland, Austevoll, Voss og Hardanger.»

Begrensningene i tjenesten er imidlertid bare synlige for folk som finner den via menysystemet på Skyss.no. Hvis man bruker søkeboksen på forsiden deres, får man ingen informasjon om slike begrensninger.

Også Tide fikk en del pepper da de lanserte en tilsvarende tjeneste for noen år siden.

Har du funnet reiseplanleggere på nettet som faktisk virker? Skriv gjerne noen ord i feltet under!