Den maritime undersøkelseskommisjonen konkluderer med at vaktmannen på den franske tråleren «Cistude» ikke kan ha vært på vakt, eventuelt vært søvndrukken, da båten støtte sammen med den norske kjemikalietankeren «Bow Eagle».

— Det er samme konklusjon som jeg antydet under fengslingsmøtet. Den forandrer ingenting i saken mot styrmannen. Mannen blir sittende i varetekt frem til 14. oktober, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt.

Den 39 år gamle filippinske førstestyrmannen er siktet for ikke å ha varslet om ulykken, noe som innebærer brudd på hjelpeplikten til sjøs. Fire av de syv fiskerne som var om bord i tråleren omkom.

39-åringens forsvarer, advokat Jostein Alvheim, vil nå ha tak i rapporten som kommisjonen bygger sine konklusjoner på. Det samme vil politiinspektør Krogvold. Norsk politi har ansvar for den strafferettslige oppfølgingen av ulykken, og venter også på å få tilgang til avhørene som franske myndigheter har gjort av de overlevende fiskerne.

Den siktede styrmannen skal ha det etter forholdene bra i Bergen fengsel, og han har ifølge Alvheim også kontakt med familien hjemme på Filippinene. Gjennom rederiet skal de ha fått tilbud om å komme til Bergen for å møte 39-åringen.

— Rederiet har også stilt opp økonomisk. Min klient er veldig fornøyd med måten Odfjell har taklet saken på, sier advokat Alvheim.