• Vinterkulden er årsaken til køene ved akuttmottaket.

Det hevder ledelsen ved Haukeland universitetssykehus.

Vaktleder ved medisinsk avdeling, Peter Coll, innrømmer at ventetiden ble usedvanlig lang for flere pasienter som ventet på å få sengeplass på medisinsk avdeling i går ettermiddag og kveld.

— Vi har hatt usedvanlig mange innleggelser de siste dagene. Mange eldre mennesker blir innlagt med luftveisinfeksjoner og liknende på grunn av den kalde vinteren. Allerede tidlig i går morges forutså vi den vanskelige situasjonen og skrev ut så mange som tilrådelig. Vi kontaktet også Haraldsplass. Men også der var det fullt. Vi har dessuten overført en del pasienter til andre avdelinger, sier Coll.

Avdelingsledelsen kalte også inn ekstra personell. I går kveld var det fem leger på vakt.

— Vanligvis er det tre leger på denne tid av døgnet, forklarer Coll

Han beklager at det spesielt på ettermiddagen ble lange ventetider, fordi det var umulig å få skrevet ut pasientene raskt nok

— Vi hadde simpelthen i en periode ikke nok ledige senger.

Like før lokken 23.00 mente vaktlederen at situasjonen var under kontroll. Da ventet fire pasienter på å komme til hos sykepleier. Tre pasienter ventet på å komme til lege .

Assisterende direktør Tore Nepstad understreker at man i løpet av helgen vil overføre pasienter til andre avdelinger på sykehuset.

Fra nyttår skal det ikke lenger være korridorpasienter på sykehusene i Norge.

— På Haukeland kan vi likevel ikke unngå dette denne helgen, sier han.