— Vi trodde ikke at det kom til å bli solgt så mange billetter. Dette viste seg å bli årets happening, og det var vi ikke forberedt på.

Det sier en elev som satt i komiteen for skoleballet til bt.no. Vedkommende forteller at de merket at salget begynte å ta av allerede for to uker siden. Likevel ble salget stoppet først seks dager før ballet.

– Vi tenkte at ikke alle kom til å møte opp. Samtidig klarte ikke folk å oppføre seg. Det ble mange slåsskamper, og folk skjelte ut politi og vakter fordi de måtte stå et kvarter i kø. Jeg synes alle har litt av skylden for at det gikk som det gikk, sier eleven.

Trykket opp 1.000 billetter

Ved utestedet som holdt ballet, Mojo Club i Olav Kyrres gate, skylder de på elevene.

– De solgte for mange billetter, sier Oliver Chipoco, markedsføringsansvarlig ved Mojo.

Ifølge skjenkekontoret ved Bergen kommune har utestedet løyve til å huse 410 gjester. Til ballet torsdag kveld kom langt flere. Fulle ungdommer sperret Olav Kyrres gate da de ikke kom inn på Mojo, og politi og brannvesen sørget til slutt for at utestedet ble stengt. Flere ungdommer havnet i arresten og på legevakten.

– Hvor mange billetter ble laget?

– Vi trykket opp 1.000 billetter, sier Chipoco.

– Hvorfor trykket dere opp flere billetter enn dere hadde kapasitet til?

– Det var for at ikke en selger skulle gå tom, mens en annen ble sittende på masse usolgte billetter dersom salget gikk bra et sted og dårlig et annet, svarer Chipoco.

Han hevder at elevene fikk klar beskjed om at de maksimalt kunne selge 410 billetter totalt.

– Det har vi, etter det jeg vet, ikke fått beskjed om. Vi har gjort vårt beste for å selge de billettene vi har fått fra utestedet, svarer en annen elev som satt i komiteen.

Solgte til andre skoler

Utgangspunktet skal ha vært et ball kun for de videregående skolene Laksevåg og Fyllingsdalen. Likevel ble det solgt billetter på andre skoler også, forteller en elev i komiteen.

– Hvem som helst kunne kjøpe billetter, forteller eleven.

– Det var ikke en del av avtalen. Vi forventet bare to skoler, sier Chipoco.

Komiteen som arrangerte skoleballet skal ha et møte over nyttår for å finne ut hvordan de skal rydde opp i saken.

– Vi må først betale de kontraktsfestede utgiftene. Så får vi vurdere om vi har mulighet til å gi pengene tilbake til de som ikke fikk brukt billetten sin. Dette skyldes en stor misforståelse, og vi beklager alt som har skjedd, forteller en elev i komiteen.

Den som har hatt hovedansvaret for skoleballet har ikke besvart BTs henvendelser i dag.