Når du jobber på en byggeplass, kan det være lurt å holde en viss avstand til kollegaer med spikerpistol. Det fikk en erfaren tømrer erfare på Møhlenpris ved 10-tiden fredag formiddag.

Åge Skaflestad fra Fana var i ferd med å snike seg under og forbi en spikerskytende kollega i en smal trappegang da det gikk galt. Hodet kom borti pistolen, og pang!

— Jeg hørte bare et voldsomt smell, men kjente ikke noe særlig med en gang. Først etter noen sekunder skjønte jeg at jeg hadde en spiker i hodet, sier han.

Capsen satt som spikret

Med capsen spikret fast til hodet, ble tømreren hjulpet inn i ambulansen og sendt til akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus. Det viste seg at spikeren hadde trengt tre centimeter på skrått inn i hodet.

Pasienten var våken hele tiden, også da en lege litt senere trakk ut spikeren - uten bedøvelse.

— Akkurat det gjorde ganske vondt, sier tømreren.

BT var med da han ble utskrevet fra sykehuset bare fire timer etter uhellet. Med et bredt smil om munnen kunne Skaflestad vise frem et stort røntgenbilde, capsen som hadde vært spikret fast til hodet, og den fem centimeter lange spikeren som hadde slått hull på hodeskallen.

Heldig med spikerstørrelsen

— De sa på sykehuset at jeg hadde vært heldig. Hadde spikeren vært tre eller fire tommer, istedenfor to, kunne det gått mye verre. Da måtte jeg ha blitt operert, sier Skaflestad.

I stedet kunne han forlate sykehuset med et plaster og en lueformet bandasje, med dusk og det hele. Tirsdag etter pinse akter han å være tilbake i full jobb.

Allerede fredag ettermiddag ble det råd med en liten tur tilbake til arbeidsplassen i krysset Wolffs gate - Thormøhlens gate.

Tømreren og kollegaene hans i J. H. Nævdal Bygg jobber for tiden med å lage ny kledning på det såkalte Vitalitetssenteret. Oppdragsgiver er Mjellem & Karlsen Eiendom, som har kjøpt bygget for å lage leiligheter.

Har skutt folk selv

Mens BT og TVHordaland står i bakgrunnen, kommer kollegaer bort til Skaflestad for å ønske ham god bedring. «Jaså, så du er blitt kjendis nå,» sier en av dem og nikker mot tv-kameraet.

Det viser seg at den skadeskutte tømreren selv har sine svin på skogen. En gang i 1995 kom han i skade for å skyte en spiker gjennom to fingrer på mannen som i dag er sjefen hans, arbeidsleder Frank Espeland.

— Jeg skylder ham fortsatt en spiker. Han må ikke føle seg for trygg, spøker sjefen.

Da sjefen ble skutt, dro kollegaene ut spikeren, med svært dårlig resultat. Som en fontene sprutet blodet fra såret. Derfor var ikke arbeidskarene i tvil om at de måtte la spikeren stå, da det gikk galt igjen fredag.

Sammentreff

For at ikke leserne skal få inntrykk av at tømrerne i dette firmaet er spesielt skyteglade, understreker vi at det ikke skal ha vært andre, tilsvarende ulykker der med spikerpistol.

— Jeg har jobbet 20 år som tømrer, og dette er faktisk første gang jeg skader meg på jobben, sier Skaflestad.

At mannen som ble skutt, selv har skutt en mann, er altså en ren tilfeldighet.

Se også innslag om saken på TVHordaland klokken 17.30, 18.30 og 23.10 fredag kveld.