Den drepte 25-åringen var på feil sted til feil tid, tror politiet. De mistenker at den drapssiktede 48-åringens egentlige mål var hans tidligere samboer (43).

Men det var kjæresten til eks-samboerens datter, Kay Ivar Sommerschild, som ble skutt og drept natt til mandag.

I går sendte kjæresten en siste hilsen til drapsofferet. «Kay! Du er dypt savnet og dypt elsket», skrev hun på Facebook.

— Tok søster som gissel

Dramaet som endte med at Sommerschild ble skutt startet tidligere på kvelden, da 48-åringen skal ha vært på jakt etter eks-samboeren.

Bevæpnet med pistol og elektrosjokkvåpen skal han ha oppsøkt eks-samboerens søster, for å tvinge henne til å røpe hvor 43-åringen bodde.

Etter bruddet mellom de to hadde 43-åringen flyttet til en ny leilighet som 48-åringen ikke visste nøyaktig hvor var. I sommer fikk han besøksforbud mot kvinnen etter at han skal ha truet henne på livet.

Søsteren har forklart at hun ble truet med våpen til å være med 48-åringen for å peke ut for ham hvor hans tidligere samboer bodde i boligblokken.

  • Hun ble nærmest tatt som gissel, sier en kilde til BT.

Forsøkte å rømme

Etter å ha funnet eks-samboeren i hennes leilighet, skal 48-åringen ha fremsatt alvorlige trusler mot henne.

På et tidspunkt skal begge de to søstrene ha klart å rømme fra leiligheten. Eks-samboeren skal ha blitt tatt igjen av 48-åringen, mens søsteren klarte å søke tilflukt hos en nabo.

— Hun ropte at jeg måtte slippe henne inn og låse døren, sier Reidar Sæthre, som bor i samme etasje som 43-åringen.

Etter å ha slått eks-samboeren, skal den drapssiktede ha truet henne tilbake inn i leiligheten og holdt henne der.

I mellomtiden ble eks-samboerens datter (24) varslet om at moren hadde problemer. Datteren kastet seg da i bilen sammen med kjæresten sin, drapsofferet Kay Ivar Sommerschild (25), og kjørte til morens leilighet.

De satte fra seg bilen like utenfor blokken der dramaet utspant seg, uten å slå av lys eller motor, før de løp opp trappene til fjerde etasje.

Drept foran kjæresten

Det var Sommerschild som var først fremme ved leiligheten i fjerde etasje, med eks-samboerens datter hakk i hæl.

  • Kom deg ut, Kay, skal 43-åringen ifølge en nabo ha ropt ut da 25-åringen kom inn i leiligheten.

Advarselen hjalp ikke. Den nå drapssiktede skjøt først et skudd mot Sommerschild, men bommet. Det andre skuddet var dødelig, og traff ham i mageregionen.

Etter skuddene skal 48-åringen ha rømt fra stedet, men på vei ut skal han også ha truet eks-samboerens datter - som skrekkslagen var blitt vitne til at kjæresten ble skutt.

Også flere naboer ble øyenvitner til dramaet som utspant seg.

— Det var noen tumulter utenfor leiligheten, så hørte jeg to skudd. Deretter gikk han jeg antar er gjerningsmannen sakte nedover veien, mens den skadede og de andre personene forsvant inn i leiligheten, sier en nabo.

En annen nabo ringte politiet i 00.20-tiden. Sammen med ambulansepersonell rykket væpnet politi ut til åstedet. De hadde kontroll på stedet klokken 00.50.

Det ble gjort forsøk på å redde livet til 25-åringen, men han døde i ambulansen på vei til sykehus.

Eks-samboeren til den drapssiktede ble også skadet, og lå i går kveld fortsatt på Haukeland universitetssjukehus.

48-åringen ble pågrepet ikke langt fra åstedet rundt klokken 01.45. Han var da ubevæpnet.