PITTESMÅ gresskarkonfetti ligger strødd utover bordet. Det tre år gamle spindelvevet fra Nille er kunstferdig dandert i et hjørne. Flammene i de skjelettformede telysholderne skinner vakkert i det dunkle rommet. Ute på det lille badet, like ved siden av det gjennomsiktige dusjforhenget med dødningehodemotiver, sliter Ove Christensen skikkelig med å få gelatinen til å bli skremmende effektfull i fjeset.

VERTINNEN for aftenens vorspiel, Kristin Gjertsen, er i ferd med å sminke seg til en robotfigur fra science fiction-filmen Blade Runner.

— Når man alltid ser skremmende ut til vanlig, slik som hekser og vampyrer, kan det egentlig være like greit å kle seg ut som en Rema-pose når det er karneval. Egentlig hadde jeg tenkt å være bosspose i dag, men så fikk jeg lyst til å se litt hottere ut, forteller Kristin fornøyd. IFØRT ET rålekkert, svart korsett i lakk, pene sorte strømper og et svart skjørt som sitter som støpt, er Henriette Hop forvandlet til den burleske pinupstjernen Dita von Teese. Hun ser helt fantastisk ut, men arkeologistudenten virker likevel en smule bekymret. Riktignok har det vært litt laber aktivitet på festfronten hos Dominion Goth Club grunnet mangel på egnede lokaler den siste tiden, men i kveld er det rett og slett kostymet som gir Henriette en smule åndenød.

— Jeg har spilt valthorn i mange år, så jeg kan puste, beroliger 23-åringen.

Musikken må selvsagt være dystert riktig når Bergens gothere samles på Hulen til årets festligste lørdagsaften i mer eller mindre bisarre antrekk.

— Går det mye penger til sminkefjerningskrem?

— Nei, etter en time i dusjen er all sminken borte, slår Ove Christensen fast.

Silje Katrine Robinson
Silje Katrine Robinson