— Han vil bli vurdert siktet for grov uaktsomhet. En skal jo aldri ta med seg et ladd våpen inn i et hus, sier politiavdelingssjef Terje Herland ved Arna og Åsane politistasjon.

Et slikt brudd på våpenloven har en strafferamme på tre måneders fengsel. En mann som i oktober 2001 skulle teste en pistol og ved et uhell skjøt sin tre måneder gamle sønn, fikk 30 dagers betinget fengsel.

— Det vil være naturlig for oss å dra paralleller til den saken, sier politiavdelingssjefen.

Mannen hadde i går formiddag ikke selv vært inne til formelt avhør. Politiet mener likevel å ha dannet seg et rimelig godt bilde av det som skjedde i eneboligen på Garnes ved 19-tiden tirsdag.

— Den 35 år gamle mannen kom hjem fra jakt og hadde tenkt å pusse haglen sin. Da han la fra seg våpenet på stuebordet, gikk det av et skudd som traff en dør og gikk inn i rommet ved siden av. Både hans egen sønn og nabogutten ble truffet, men heldigvis bare i hoftehøyde. De fikk bly i henholdsvis beina og i baken, forteller Herland.

En nabo kjørte guttene til legevakten med en gang, og derfra videre til Haukeland Universitetssykehus. Den ene gutten utskrevet ved midnatt, mens den andre måtte overnatte på ortopedisk avdeling.