— Jeg bestilte noen dvd-filmer for ham for lenge siden. Det ble det noe tull av, og han anmeldte meg. Men nå hadde vi akkurat bestemt oss for å ordne opp i konfliktrådet, forteller ungdommen til BT.

Krangelen om hvem som skulle betale hva, hevder gutten var bagatellmessig.

— Jeg var nede hos ham på tirsdagen. Vi pratet om anmeldelsen, og ble enige om hvordan vi skulle løse det hele. Det siste han sa til meg var: «Ha det, vi ses i konfliktrådet». Vi hadde egentlig et godt forhold, også etter at han anmeldte meg, sier ungdommen.

Var ofte innom

Han forteller at han hadde en del omgang med 59-åringen. Flere ungdommer skal også ha vært innom leiligheten for å drikke.

Ungdommen, som selv innrømmer å være en kjenning av politiet, ble rutinemessig avhørt fredag kveld. Selv har han ingen tanker om hvem som kan stå bak drapet.

— Flere personer har vært nede hos ham etter meg, og de har heller ikke lagt merke til noe spesielt.

Lensmann Arne Vardøy bekrefter at politiet har kjennskap til at det skal ha vært en uenighet mellom avdøde og ungdommen.

— Dette er en av mange opplysninger vi samler inn i etterforskningen, sier Vardøy.

Kjent fra rusmiljø

Han bekrefter også at flere ungdommer skal ha vært observert gå til og fra leiligheten den senere tiden. BT vet at flere av dem er kjente fra rusmiljøet.

— Det er riktig at flere ungdommer har vært på besøk. Vi har avhørt flere av dem, slik vi har gjort med andre som har vært i kontakt med den drepte, sier Vardøy.

Men det er ingen tvil om at dette ungdomsmiljøet virker svært interessant for drapsetterforskerne.

Politiet snevrer stadig inn tidspunktet for når 59-åringen ble drept.

— Nå forholder vi oss til tidsrommet mellom natt til fredag og lørdag morgen, sier Vardøy.

Siste sikre opplysning om mannen, er at han ved 2230-tiden var i telefonkontakt med flere personer i vennekretsen.

— Det er ikke noe i disse samtalene som tilsier at han hadde problemer, eller ventet besøk av noen. Han ga heller ikke uttrykk for at han hadde spesielle planer i pinsen, forteller Vardøy.

Hadde middagsbesøk

Tidligere torsdag hadde 59-åringen en kamerat på middagsbesøk. Han forlot leiligheten ved 19-tiden. Siden har ingen vitner sett noen gå inn eller ut fra leiligheten.

I går fortsatte teknikerne den nøysommelige jobben med å undersøke leiligheten til den drepte. Arbeidet vil først bli ferdig i dag.

— Vi ønsker ikke å gå ut med hvilke finn vi har gjort. Arbeidet på åstedet er svært tidkrevende, sier lensmannen.

Det er i tillegg gjort et omfattende søk med hunder i området rundt huset. Resultatet av disse søkene har ikke gitt politiet viktige spor å gå etter.

Som BT skrev i går ble offeret funnet ille tilredt. At han har ligget død i kanskje over en uke før han ble funnet, vanskeliggjør også undersøkelsene.

Ekteparet som eier huset hvor 59-åringen ble drept, ønsket ikke å kommentere drapet da BT tok kontakt i går.

— Vi har fått munnkurv av politiet, forklarte den 31 år gamle mannen i huset.

Også en av avdødes beste kamerater har fått beskjed om å holde munn overfor pressen.

— Dere får snakke med lensmannen, var alt han ville si.

LEDERE: Politiførstebetjent Kjell Mo (til venstre) fra vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon leder den taktiske etterforskningen av Toppe-drapet. Lensmann Arne Vardøy hadde i helgen ti etterforskere på saken.<p/>FOTO: MARTE ROGNERUD