DAG IDAR TRYGGESTAD

— Det var veldig ubehagelig, sier Beyer til BT, etter at hun har vært på legevakten og blitt lappet sammen.

Historien startet natt til i går. En bil blir stoppet i Fyllingsdalen. Politiet mistenker føreren for å være ruset. I bilen finner de også mannens hund, en schæfer.

Tok han selv

Hunden knurrer og liker dårlig politiets nærvær. På morgenkvisten blir derfor Irene Beyer kontaktet. Hun er fast adresse for politiet når de trenger å få satt dyr i forvaring.

— En sjåfør reiste ut, men kom raskt tilbake. Den hunden tar jeg ikke i, var hans klare beskjed. Derfor dro jeg selv, forteller Beyer.

Ganske riktig var det en lite begeistret schæfer hun møtte. Naturlig nok var han opptatt av å passe på bilen som eieren hadde plassert ham i.

— Vi fikk lokket hunden ut etter hvert. Han fikk luftet seg og avreagert. Han sleiket oss i ansiktet og ga helt greie signaler, forteller Beyer.

Gikk til angrep

På vei tilbake stoppet hun ved Skjoldskiftet for å kjøpe noe på bensinstasjonen. Da hun kom tilbake i bilen endret situasjonen seg. Schæferen begynte å knurre på sjåføren. Beyer bestemte seg for å ta hunden ut. Da gikk han til angrep.

— Han bet meg først i armen. Da jeg trakk meg unna kom han etter og angrep meg bakfra. Det er det som bekymrer meg, at han angrep bakfra, sier Beyer.

— Hvor mange ganger bet han deg?

— Vet ikke, men minst fem-seks ganger.

Hvorfor hunden ble så aggressiv er vanskelig å si for den erfarne hundepasseren, som understreker at det er mange faktorer som spiller inn.

Klar med kniven

Hun kjempet det hun kunne for å få hunden unna, samtidig som det kom flere personer til. Mannen som var sammen med Beyer greide å få tak i hunden, og bandt den til et tre. Der ble han stående til noen som kjente den kom for å hjelpe politiet.

— Hadde han ikke gitt seg, så hadde jeg tatt kniven, sier Torkjell Blom, som så dramaet fra starten av.

Mens blodet fosset fra bittene, ble Beyer tatt hånd om til ambulansen kom.

Noen timer senere kunne hun overfor BT slå fast at hun kom heldig fra møtet med den sinte hunden.

— Jeg kommer ikke til å ta mer i den hunden. Det er helt sikkert. Jeg har opplevd mange sinte dyr, men aldri noe slikt som dette. Hadde jeg stukket hånden inn i bilen og han hadde bitt meg, så hadde det vært noe helt annet. Her var det altså hunden som angrep idet jeg var på vei bort fra den, sier Beyer.

Gir seg ikke

Selv om episoden har gitt henne en støkk, har hun ingen planer om kutte ut hjelpen til trengende dyr.

— Å, nei. Nå skal jeg bare ha meg en kopp te. Det er altfor mye å gjøre til at jeg kan ta en lengre pause, sier hun.

Beyer har ennå ikke bestemt seg for om hun vil be om at hunden blir avlivet, slik hun har mulighet til.

— Det må jeg tenke litt til på, men det var ikke bra det som skjedde. Man må finne mer ut av hundens forutsigbarhet, og hvilken ansvarlighet eieren har, sier Beyer.

Politiet forteller at hunden er levert tilbake til hundeeierens familie.

— Etterforskningen avgjør hva som skjer med den videre, sier politiførstebetjent Rolf Egil Fosse ved Fana politistasjon.