To rumenske kvinner ble i Bergen tingrett sist uke dømt for tyverier og bedragerier for nær 200.000 kroner.

De to kvinnene innrømmet alt, uten forbehold, i en såkalt tilståelsessak.

Ingen av pengene er kommet til rette

Fra Bergen tingretts dom mot kvinnene

Ifølge dommen skjedde svindelen i hovedsak i forbindelse med at de to kvinnene, 30 og 19 år gamle, solgte seksuelle tjenester.

— Når kundene ikke har hatt nok penger å betale med, så har de fått utlevert kort og kode, for å gå i automat og ta ut mer, skriver dommerne om kvinnenes fremgangsmåte.

Syv ulike korteiere

Den eldste kvinnen er dømt for det største svindelbeløpet, 183.082 kroner. Forholdene der også den yngste er involvert, beløper seg til 125.771 kroner.

De har vel bare rotet vekk det meste

Frode Skogvold, forsvarer for kvinne (30)

På ett «raid», i løpet av seks timer en søndag i oktober, klarte de to kvinnene å få ut cash og varer for til sammen 42.513 kroner fra fire ulike kiosker i Sandviken og Bergen sentrum. Til dette brukte de bankkortet til én og samme mann.

Politiet kom på sporet av de to kvinnene etter at det begynte å ramle inn anmeldelser av bankkort som hadde forsvunnet på byen i Bergen.

Etterforskerne skal blant annet ha funnet igjen duoen på overvåkningsbilder fra mininbankene.

Svindelen i tiltalen omfatter syv ulike menn. Pengene er både minibankuttak og uttak av penger og varer i ulike kiosker og butikker i bergensområdet.— I tillegg til å ta ut de avtalte beløpene, har har de siktede brukt kortene til å ta ut penger og varer, heter det i dommen.

Tingretten slår samtidig fast at «ingen av pengene er kommet til rette», og at kvinnene neppe vil kunne gjøre opp for seg.

«Vanskelig livssituasjon»

Svindelen skjedde i løpet av relativt kort tid vinteren 2014: Det første forholdet er fra 18. oktober, det siste fra 29. november.

Dommerne påpeker at kvinnene er i en vanskelig livssituasjon.

Den eldste av de to er enke med syv barn å forsørge. Den yngste er så ung at det i noen grad gir henne mildere straff.

Straffen for den eldste ble 120 dager i fengsel, for den yngste 105 dager.

- Ut til helgen

Frode Skogvold, forsvarer for den eldste av kvinnene, sier at begge aksepterte dommen.

— Politiet sier også at de neppe vil anke. Det betyr at den yngste av kvinnene, med fratrekk for varetekt, kan slippe ut til helgen. Min klient må sitte halvannen uke til. Så settes de vel på flyet og må tilbake til Romania, sier Skogvold.

- Hva har de gjort med pengene?

— De har vel bare rotet vekk det meste. Det var noen gavekort de ikke klarte å bruke, men ellers hadde ikke politiet bevis for at de har sendt penger ut av landet.