GARD STEIRO

Men den 26 år gamle mannen nekter for at han visste at Øyvind Bjarte Madsen skulle drepes. I politiavhør har han forklart at den antatte hovedmannen ga beskjed om at de bare skulle skyte Madsen i beina.

Mors bil Etter drapet klarte ikke tiltalte nummer tre å holde tett om det som hadde skjedd. Han betrodde seg om ugjerningen til en 30 år gammel venninne og flere kamerater.

Den 30 år gamle venninnen ble mandag kveld overfalt og banket opp i sitt i eget hjem i Åsane. Lillesøsteren til tiltalte nummer to er siktet for overfallet.

Det var denne betroelsen som førte til at tiltalte nummer tre ble arrestert. I sin tredje forklaring fortalte han hvordan drapet hadde skjedd. Han fortalte at han hadde kjørt dit sammen med tiltalte nummer to, og at denne hadde sagt at de skulle på et bestillingsopddrag fra en navngitt person. De kjørte i morens bil og hadde tatt på seg et ekstra sett klær, for ikke å bli gjenkjent.

Holdt kjeft Tiltalte nummer tre våget i flere uker ikke å røpe navnet på oppdragsgiveren. Det skjedde ikke før 4. juli. Like etter blir den antatte «arkitekten» pågrepet og siktet for drap.

Tiltalte nummer to nektet lenge enhver befatning med drapet. Han begynte ikke å snakke før han fikk forelagt forklaringen til tiltalte nummer tre.

I januar i år endret tiltalte nummer to sin forklaring. Han innrømmet nå at han hadde vært på stedet, men nektet for at det var han som skjøt.

Tiltalte nummer to hevder at kameraten skulle ta Øyvind Bjarte Madsen fordi han skyldte ham penger.