Den 45 år gamle mannen ble i tirsdag varetektsfengslet for fire uker på grunn av fare for gjentakelse.

Mannen ringte to ganger til politiet søndag kveld og gav rolig beskjed om at han hadde planer om å drepe en av dørvaktene på Børs Café.

Noen minutter seinere, like før midnatt, meldte Hotel Admiral i C. Sundts gate om en mann som gikk forbi med kniv.

— Politiet fant ham på vei fra boligen sin på Nordnes med en stor brødkniv i hånden, før han nådde Børs Café, sier førstebetjent Kjell Mo ved Hordaland politidistrikt.

Mannen skal ha vært svært sint og irritert over at han ble kastet ut fra Børs Café onsdag for en uke siden. Det var dette han angivelig var ute for å hevne søndag. Da politiet fant ham, gjentok han truslene om at han ville drepe dørvakten.

— Han har ikke navngitt noen person, men det er snakk om en bestemt dørvakt, sier aktor Steinar Andersen.

I Bergen tingrett i går, gjentok ikke den siktede drapstruslene. Han sa at han ikke hadde drapsplaner, men at han var sint og at han bare var ute etter tøffe seg. Han uttrykte at han ikke en gang var på vei til Børs Café.

Mannen var tydelig beruset da politiet fant ham søndag. Han har alkoholproblemer, og er en kjenning av politiet. Han har vært dømt flere ganger tidligere, mest for tyveri, men også for vold og trusler.

— Dette er også en del av bildet når vi mener at det er grunn til å varetektsfengsle ham. Men den viktigste årsaken er sakens alvorlige karakter, sammen med fare for gjentakelse, sier aktor Steinar Andersen.

Den siktede erkjente seg ikke skyldig, og påkjærte avgjørelsen om varetektsfengsling på stedet. Drapstrusler har en strafferamme på tre års fengsel. Det spiller ingen rolle om truslene ikke er fremsatt direkte til den det gjelder.