Da den ble reddet i siste sekund var den gjennomvåt og stiv av skrekk.

— Dette er en syk handling. Vi var lettere sjokkskadd da vi fikk høre at noen hadde puttet en liten katt i en plastpose for å ta livet av den, sier Torill Setre, leder ved Dyrebeskyttelsens senter i Jekteviken.

To uker etter skrekkopplevelsen er den tre-fire måneder gamle ungkatten i ferd med å finne tilbake til sitt gamle kattejeg.

— Den var helt gal de første timene og dagene. Føk vettskremt rundt og freste og var aggressiv. Den tålte ikke stemmer og gjorde fra seg overalt, forteller Setre.

At folk kan finne på å kaste katter som om de skulle være boss, har sjokkert både henne og hennes kolleger i Dyrebeskyttelsen.

Derfor har de gått til det skritt å anmelde mishandlingen til politiet.

Fortvilt mjauing

Det var tirsdag 3. januar om kvelden at en kvinne i Elvegaten i Sandviken hørte den fortvilte mjauingen fra katten. Posen var plassert i gaten.

Til folkene i Dyrebeskyttelsen har kvinnen fortalt at katten var kliss våt og virket paralysert da hun plukket den ut av den sammensurrede plastposen.

Hun tok katten inn, men den oppførte seg som en gal og var ikke til å være i hus med. Natten tilbrakte den i et tre og neste dag ble folk fra Dyrebeskyttelsen tilkalt for å hente den.

— Han som hentet den måtte bruke hansker for å få kontroll med den, forteller Setre.

På senteret i Jekteviken ble katten døpt Karoline, og to uker etter innbringelsen er den så smått begynt å oppføre seg som en normal katt igjen.

— Det er ingen tvil om at dette er en kjærlig katt med et utrolig godt gemytt, sier dyrepleier Eli Egdetveit - og legger den koseglade, men fremdeles litt skeptiske katten inn til skulderen.

Det er ikke mange dagene siden den gikk i angrepsstilling bare den hørte en menneskestemme.

Etterlyser eier

Hos Dyrebeskyttelsen sier de at de ikke har noen sikker formening om hvem som kan ha puttet katten i en plastpose for å ta livet av den.

— Det kan være eier, men det kan også være snakk om en katt som har stukket av etter å ha blitt skremt av fyrverkeri på nyttårsaften. Deretter kan den være blitt funnet av folk som har forsøkt å gjøre kort prosess på denne måten, sier Egdetveit.

Dersom det er snakk om en katt som har stukket av, er Dyrebeskeyttelsen interessert i å komme i kontakt med den egentlige eier.

I motsatt fall blir det snakk om å omplassere katten til ny eier.

Etterlysning av eier på plakater i Sandviken har foreløpig ikke gitt noe resultat.

— Karoline er allerede så bra i balanse at det kan bli snakk om en snarlig omplassering, mener man hos Dyrebeskyttelsen.

Mens hovedpersonen jumper jovialt rundt i rommet, før den legger seg på teppet inne i et koselig kurvbur og så vidt stikker kattesnuten ut i hverdagen.

— Det er en menneskekjær, men tøff katt. Dersom den ikke hadde vært tøff, ville den neppe overlevd oppholdet i plastposen, mener Eli Egdetveit.

Hørte vi et bekreftende mjau fra buret?

OVERLEVDE: Dyrepleier Eli Egdetveit hos Dyrebeskyttelsen i Bergen med katten Karoline, som overlevde drapsforsøk i plastpose.
KNUT STRAND