Hun fikk vite om Aps beslutning om å dekke til ubåten gjennom BTs dekning i saken.

— Narrespill

— Jeg er veldig lite fornøyd med at vi ikke blir orientert via partiet i en så viktig sak, sier Handeland.

Hun var til stede på folkemøtet i Fedje i forrige uke der fiskeriminister Kristin Berg-Hansen lovet å ta med seg tilbakemeldingen fra befolkningen i den videre prosessen.

— Når vedtaket gjøres uken etter fremstår dette som et narrespill for befolkningen på Fedje. Jeg påstår ikke at det var et narrespill, men det blir oppfattet slik, sier Handeland.

Hun har ikke tenkt å gi seg ennå.

Viktig for Fedje

— Vi kjemper helt til det foreligger en endelig beslutning. Så langt i dag har jeg bare hatt tid til å snakke med pressen, men jeg prøver å få fatt i beslutningstakerne, først og fremst fiskeriministeren, for å få begrunnelsen for denne beslutningen.

Saken er svært viktig for Fedje. Ubåtvraket ligger like på havbunnen like utenfor øykommunen, og representerer en stor miljøtrussel.

— Det handler om et gedigent giftdepot det burde stå i alles interesser å fjerne. Dette er ikke en sak som bare gjelder Fedje, men den angår hele kysten.

Hun mener opplysningene som kom frem under høringen tilsier at vraket med kvikksølvet bør heves.

— Konsulentfirmaet Metier sin representant under høringen uttalte at en heving ville være som en middels risikofylt operasjon som man foretok hver eneste dag i Nordsjøen. Det burde tilsi at regjeringen velger heving fremfor tildekking.

Si din mening i kommentarfeltet under!