Bare 12 prosent av de spurte vet at det øverste politiske organ på bydelsnivå heter bydelsstyret.

Nesten seks av ti vet ikke noe om hvilke tjenester som hører inn under bydelene.

Tystad skuffet

Meningsmålingen som er foretatt av Opinion, ble presentert av finansbyråd Trond Tystad (Ap) i ettermiddag. Selv er Tystad skuffet over resultatet.

— Reformen burde skåret noe høyere. Avstanden er stor mellom vår bevissthet om det politiske system og det befolkningen oppfatter, sier Tystad.

Ordfører Kristian Helland (KrF) ser på resultatene først og fremst som et informasjonsproblem:

— Jeg synes ikke dette er så overraskende. Når vi har innført både bydelsreformen og parlamentarismen på en gang, blir det vanskelig for folk å skjønne systemet.

Bydelsdirektør i Fyllingsdalen, Harald Inge Anderssen, velger å stille spørsmålet motsatt vei: - Hva var resultatet om vi stilte publikum de samme spørsmål rundt parlamentarismen og byrådet?

- Kutt og få blest!

Spurte Anderssen og serverte samtidig sitt råd til dem som ønsker publisitet rundt bydelene. - Kutt kraftig i budsjettet, helst på skolene. Da tenker jeg folk får øynene opp for bydelsstyret.

Bystyret vedtok like før jul at bydelsreformen skal videreføres neste valgperiode. Aps gruppeleder Terje Ohnstad avviser at denne undersøkelsen rokker ved det:

Ytrebygda svakest

Ytrebygda er den bydelen som står svakest i innbyggernes bevissthet. Halvparten av de spurte fra Ytrebygda vet hvilken bydel de bor i. 38 prosent tror de bor i Fana.

Heller ikke bydelen Årstad er skikkelig etablert som geografisk område. 65 prosent av årstadbeboerne svarer rett på hvor de bor. Her tror 11 prosent at de bor i Fana. Sterkest står - ikke uventet - Arna. 97 prosent av arnabuene vet hvilken bydel de tilhører.

DETTE ER BERGEN: Når en ikke vet hvilken bydel en bor i, er det ikke så greit. Test deg selv og sjekk hvor godt kjent du er i Bergen. Kan du forresten bergensk? Ta testen til venstre. FOTO: bt.no. / webkamera