ROY HILMAR SVENDSEN

— Jeg håper alle som har tatt et hvileår kommer sterkt tilbake neste år, sier arrangør Dag-Erik Dahlslett.

Om det var angsten for annenplass og dårlig reklame som drev dem, skal være usagt. Uansett dro padlerne fra Studio Active i land førsteplassen for 21-mannsbåter i går med tiden 57.14, tett fulgt av laget «Tømmermann» på 57.65.

Dragebåtfestivalen er likevel mye mer enn padlingen. For mange går det langt mer tid med til å planlegge show og kostymer enn å legge seg i trening.

— Vet dokkar, vi begynte å planlegge dette her tirsdag, skrøt en dryppende våt Petter Dahl fra flyttebyrået med samme navn. Sjefen og laglederen for «Petters Menn» ble så oppglødd over å ha fått både show- og markedsføringsprisen at han like godt hoppet på sjøen i pur gledesrus. Laget hang godt med i padlekonkurransen også, men måtte gi tapt i andre semifinale. I klassen for 13-mannsbåter var det «Befalsjentene» som stakk av med seieren, foran den trofaste venninnegjengen «Leifene».

Arrangementsansvarlig Dag-Erik Dahlslett var godt fornøyd med arrangementet, selv om lavere deltakelse og mindre publikum enn vanlig la en ørliten demper på stemningen.

— Været får ta skylden for at det var lite publikum nå i kveld. Det er jo ikke noe kjekt å stå og se på når du fryser, sa Dahlslett i kveld.

Han håper på bedre vær og flere lag til start neste år.

FORSVARTE JOBBEN: 21-mannsbåten fra Studio Active stakk av med seieren i finalen, men fikk uventet hard konkurranse fra «Tømmermenn». Bare et halvt sekund skilte båtene. <br/>Foto: EIRIK BREKKE