– Det er nok bare Oslo Spektrum som er bedre her i landet, sier han.

Arrangøren av det som til nå må kalles tidenes rap— og hip hop-begivenhet i Bergen var det Åsane-baserte selskapet Artistgruppen AS. Morten Egil Paulsen, som er en av oppstarterne av bedriften, forteller at både kaos og uventede problemer lot vente på seg.

Vi møter Paulsen i Vestlandshallen på formiddagen «dagen derpå», og dunsten av konsert ligger tett i luften. En tydelig lettet og glad Paulsen koordinerer ryddearbeidet, som allerede er kommet langt over halvveis.

Vestlandshallen har på kort tid rukket å bli en etablert storsal for anerkjente artister. Så langt har storhetene Dolly Parton, Iron Maiden og Roger Waters holdt konserter der, i tillegg til konsertene som Artistgruppen AS har arrangert, rockegruppen Europe i 2005, og nå Snoop Dogg.

– Gått som en lek

Paulsen skryter Vestlandshallen opp i skyene etter mandagens konsert, og beskriver hallen som landets nest beste konsertarena.

– Det er utrolig enkelt å forholde seg til Vestlandshallen. Folkene som jobber der er proffe, og utrolig imøtekommende og avslappede. Vi har ikke møtt på ett eneste problem med hallen, og det praktiske har gått som en lek. I tillegg ligger hallen perfekt plassert. Det er kjempepraktisk i forhold til Åsane Terminal, der folk kan komme seg til og fra alle steder. Jeg kan bare komme på Oslo Spektrum som er et bedre konsertsted i Norge, sier han til Åsane Tidende .

Ungjobb har hjulpet

Og i Vestlandshallen denne tirsdag formiddagen pågår arbeidet for fullt med å få ut alt utstyret. Mange av arbeiderne ser påfallende unge ut, og ganske riktig. Artistgruppen AS har ansatt ikke mindre enn ti ungdommer fra Ungjobb, for å hjelpe til med bæringen.

– Det tar månedsvis å forberede en slik konsert, men det tar heldigvis bare ett døgn å rydde opp etterpå, smiler Paulsen til slutt.

ANDREAS ISAKSEN