18 personer i fyllearresten er likevel mer enn vanlig for en maihelg. Åtte av disse våknet til et forelegg fra politiet.

— Det er ordensforstyrrelser det går i, sier politiadvokat Elisabeth Ryen i Hordaland politidistrikt til BT.

Start på russefeiring og storkamp mellom Brann og Vålerenga skulle tilsi mer spetakkel, men et voldsomt politioppbud tok de få problemene som var med roten.

Hindret bråk

— Vi må gi skryt til begge lags supportere. De oppførte seg pent. Problemene var et 20-talls personer som ikke var i byen for å se fotball, men lage bråk. Disse fikk politiet raskt oversikt over. Vi fulgte dem overalt, og dermed ble bråk forhindret før det oppsto, forteller informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.

Det eneste som var noe å snakke om av trøbbel, var et sammenstøt på Jernbanestasjonen. Slukkøret Vålerenga-supportere skulle ta nattoget hjem, og i møte med Brann-fans smalt det.

— Fire personer ble innbrakt og satt i arresten, forteller operasjonsleder Per Stiegler.

Skryt til russen

Politiet er også godt fornøyde med starten på årets russefeiring.

— Det har vært arrangementer hele helgen og det har gått veldig pent for seg. Russen fortjener skryt, sier informasjonsleder Hillestad.

Beboere rundt Nordåsvannet er kanskje ikke like begeistret. Flere ringte politiet og klaget på voldsom festning på Kyrkjetangen søndagskvelden. Da politiet fikk tid å ta turen, var festen over.

I går var det bare bosset som lå igjen etter russen. Og ikke rent lite.

Da BT var på inspeksjon i formiddagstimene, lå det engangsgriller, tomflasker og bokser, plastposer og annet avfall spredd over alt. Turgåere vi møtte på rustet oppgitte på hodet.

— Det er selvsagt ikke hyggelig at det ligger boss og flyter slik, men jeg er sikker på at en telefon til russepresidenten, og så vil russen rydde opp etter seg, sier informasjonsleder Hillestad.

RUNE NIELSEN