— Utrolig overraskende og veldig hyggelig, strålte Frøydis Angelshaug og Åshild Nordhaug etter å ha mottatt et lite gavedryss fra politiet i dag.

Fikk synlig bevis

På kammeret vanket det et eksklusivt krus, refleks og mange gode ord. Til og med eget politidiplom var laget til spesielt for de to studentene. Les bare hva som står på diplomet.

«Politiet takker Åshild Nordhaugs for årvåkenhet, uredd og korrekt handling ved at hun torsdag 4. desember 2003, sammen med Frøydis Angelshaug, øyeblikkelig varslet politiet da de ble oppmerksom på en mann som stjal gaver fra Frelsesarmeens juletre på Torgallmenningen i Bergen. I tillegg fulgte de to etter mannen og var politiet behjelpelig både med å påvise mannen slik at pågripelse kunne foretas, og hvor de stjålne gavene var anbrakt».

- Gode etterforskere

Politioverbetjent Arne Rønnestad, leder for ordensavdelingen ved Bergen Sentrum politistasjon, mente de to jentene hadde tatt første steget mot å bli to gode etterforskere i politiet. Han oppfordret dem til søke politiskolen.

— Det tror jeg ikke er aktuelt for noen av oss, smilte jentene.

— Dere kan vise til meg som referanse, eller bare legge ved diplomet. Det burde være nok, svarte Rønnestad muntert.

I hele tatt var det en svært god stemning på politiets møterom i femte etasje. Om ikke gavene var all verden i verdi, ønsket politiet og tydelig takke to som har brydd seg mer enn folk flest gjør.

— Disse to jentene er foregangsmennesker. Slik borgere vil byen ha. Da blir også borgermesteren glad, sa Rønnestad.

- Gjør det igjen

Og de to jentene som det ble gjort stas på, er ikke i tvil om at de ville ha gjort det samme igjen.

— Det skulle bare mangle. Vi kunne ikke stå å se på at noe slikt skjedde, sier de og ser litt stolt på hver sine diplomer.

HELTER: Frøydis Angelshaug (t.v.) og Åshild Nordhaug handlet raskt da de så tyven forsyne seg av Slumsøstrenes julegaver. – Jentene gjorde en kjempejobb for oss, roser politiførstebetjent Claus Mathiesen dem.<br/> FOTO: RUNE SÆVIG