Lappen skal ha et innhold som politiet mener indikerer at svigerfamilien har gjort noe kriminelt med Dung Tran Larsen.

— Min klient har sagt at det er hun som har skrevet lappen. Innholdet har jeg ingen kommentar til, sier advokat Stein Erik Ottesen, som forsvarer svigermoren.

Etterforskernes teori er at familien i Krabbedalen fryktet at politiet avlyttet huset deres, og at de derfor skrev beskjeder til hverandre på lapper.

— Det som fremkommer på lappen er av betydning for den videre etterforskning, men jeg kan ikke gå i detalj på innholdet, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Bergen tingrett mener notatet underbygger mistanken mot svigermoren, og dommer Beate Blom avgjorde i går at hun skal holdes varetektsfengslet i fire nye uker.

- Sprikende forklaringer

I fengslingsmøtet i går kom det frem at Dungs ektemann og svigermoren har forklart seg ulikt i avhør om tiden etter forsvinningen.

Mens Dungs svigermor sier at familien snakket mye om forsvinningen etter 14. juli, sier ektemannen at temaet ikke ble diskutert.

— Det er bare snakk om bagateller, sier ektemannens forsvarer, Frode Skogvold.

Advokaten synes det ville vært mer mistenkelig om de drapssiktede familiemedlemmene hadde hatt fullstendig sammenfallende forklaringer.

— Hvis fire personer forklarte seg nøyaktig likt, ville det vært mye mer påfallende. Det er helt naturlig at de oppfatter ting litt ulikt, sier Skogvold.

- Burde blitt løslatt nå

Politiet og Bergen tingrett ser det imidlertid annerledes.

Retten la vekt på at ektemannen og svigermoren har forklart seg ulikt på det dommeren beskriver som «sentrale punkter i avhør» etter siste fengslingsmøte, 10. september 2007.

I avhør skal ektemannen også ha forklart seg om ting som ikke stemmer overens med telefonsamtaler politiet har avlyttet etter at Dung Tran Larsen ble meldt savnet 20. juli.

Både svigermoren og ektemannen ble fengslet i fire nye uker i går, men advokatene er ikke imponert over politiets bevis i saken.

— Jeg mener ektemannen burde blitt løslatt nå, og når denne fengslingsperioden er over må han i hvert fall slippes hvis politiet ikke finner noe mer. Da har de etterforsket saken i tre måneder uten å komme nærmere løsningen på hva som er skjedd med Dung, sier Skogvold.

- Taktisk å droppe avhør

Svigermoren møtte ikke til fengslingsmøtet i går, fordi hun var syk.

— Hun får penicillin fordi hun har en betennelse, sa hennes forsvarer Stein Erik Ottesen, som møtte alene.

I tiden fremover er det avhør av de siktede som har politiets høyeste prioritet.

Skogvold mener politiet utsatte siste avhør av ektemannen av taktiske årsaker.

— Det var egentlig planlagt et foreløpig siste avhør av ham torsdag, men onsdag ringte politiet og sa at det ikke ble noe av. Det gjorde de for å kunne si i fengslingsmøtet at de ennå ikke var ferdig med alle avhør, tror Skogvold.

Politiet har ingen avgjørende tekniske bevis i saken. Telefonavlyttingene i ukene etter at Dung ble meldt savnet har heller ikke gitt mye. De få samtalene som finnes, inneholder ikke annet enn hva politiet i beste fall kan karakterisere som noe mystisk.

Silje Katrine Robinson