– Man skulle kanskje tro at noe sånt ikke var mulig, men det er det altså, sier politiadvokat Kjetil Kvalvik i Hordaland politidistrikt til BT.

Tyvens glede ble likevel kort-varig. Da de tok ut penger i minibanken ble de fanget opp av videokameraet, og fredag ble de pågrepet av politiet.

– Vi har siktet ekteparet for flere tyverier og for misbruk av i alt fire bankkort, sier Kvalvik.

Skal sjekkes ut

I dag ble paret, som kommer fra Romania, fengslet i Bergen tingrett. Politiet mener det er fare for nye tyveri, eller at de vil stikke av, dersom paret slippes fri. Det fikk politiadvokaten rettens medhold i.

– De har oppholdt seg i på Voss og i Bergen uten å kunne gi noen grunn. Vi stoppet dem forhåpentlig tidlig i et tyveriraid, sier Kvalvik.

– Er det mistanke om at de står bak flere tyverier?

– Det har vi ikke grunnlag for å si noe om nå, men paret vil selvsagt bli sjekket opp mot andre saker.

Nå håper han at paret blir sittende i fengsel til saken er avgjort i retten. Deretter ventes utvisning fra Norge.

Avsløres på film

Paret, som er 35 og 26 år gamle, innrømmer at de er dem som er filmet av bankenes kamera, men nekter for at de har tatt ut penger med stjålne kort.

Problemet for parets troverdighet, er at de selv ikke eier bankkort.

– Bevisene kan vel ikke bli bedre enn de er i denne saken, sier Kvalvik.

Han mener at denne saken igjen gjør det påkrevd å minne publikum om at de må passe bedre på verdisakene sine, og ikke minst kodene.

– Det er spesielt eldre folk som blir lurt. De er gjerne ikke så oppmerksomme på om noen følger med når de taster kode. Å skrive kode på selve kortet er i alle fall ikke lurt, sier Kvalvik.