Nylig ble den 41 år gamle bergenseren dømt til fengsel i ni måneder. Det er åttende gang han dømmes. De to siste dommene har resultert i fengselsstraffer på 3 år og 8 måneder, sist i februar da han ble dømt for å ha vært med på å mishandle en mann i en fjellhall.

11. mai 2013 kom han inn på Shell-stasjonen på Haukås sammen med en kamerat. Den andre skal ha stjålet smågodt, og den ansatte på stasjonen grep inn.

Ble redd

I retten forklarte den ansatte at 41-åringen fremsto som «sint og gal».

— Jeg skal drepe deg, skal han ha sagt mens han kom løpende mot mannen på stasjonen. Han forsvant bak disken og kastet en skje mot den ansatte. Så forlot han butikken. Utenfor skrek han at han skulle drepe den andre og slo neven i glassruten, ifølge dommen.

— Jeg ble redd, sa den ansatte i retten.

Avviste vold

To og en halv måned senere var 41-åringen på farten igjen, 28.juli i fjor. Da fant retten det bevist at han angrep en annen mann med slagvåpen. Selv sa 41-åringen at han ble angrepet med øks, men den forklaringen kjøpte ikke retten.

De fant det bevist at han slo en annen mann i hodet med knyttet hånd før han tok i bruk planker. Deretter sparket han ham mens han lå nede.

Offeret forklarte seg for politiet to ganger. Den første gangen sa han at han ikke hadde fått bank. I andre avhør sa han at han var redd for 41-åringen og forklarte seg om hvordan han var blitt slått.

— Var redd for ham

Da saken skulle for retten, møtte ikke offeret. Dermed ble rettssaken utsatt. Da han senere møtte, sa han at han ikke var blitt utsatt for vold, men hadde stått på et bord og falt på gulvet og brukket armen.

Retten mener denne forklaringen «bærer preg av frykt for tiltalte eller et ønske om ikke å straffe tiltalte.» Andre vitner forklarte seg, og deres utsagn underbygger at 41-åringen var voldelig.

Godtar dommen

Mannen ble frifunnet for flere tilfeller av trusler og bæring av sverd på offentlig sted, men ble altså dømt for grov vold og trusler, i tillegg for brudd på besøksforbud og narkotikalovgivningen.

— Påtalemyndigheten er enig i rettens konklusjoner, dog slik at en mener tiltalte også skulle vært dømt for bæring av sverd uten aktverdig grunn, slik også rettens mindretall mente. Dommen vil bli godtatt av påtalemyndigheten, sier politiadvokat Elisabeth Bru som var aktor i saken.

Det har ikke lyktes BT å få kontakt med mannens forsvarer Fredrik Verling.