– Jeg syntes dette var skikkelig ubehagelig, sier Aina Storvold fra Trondheim.

Fra en ukjent avsender fikk hun tilsendt en e-post der det sto: «Hei! Kristin Halvorsen og jeg har laget en tale til deg.»

Her er videoen:

– Jeg regnet med det var noe tullereklame, men gikk inn på den og sjekket. Da jeg så Kristin Halvorsen stå der og snakke til meg, fikk jeg frysninger nedover ryggen, sier hun til Adressa.

Direkte tale

Da Aina gikk inn på linken kom det nemlig et videoopptak av Kristin Halvorsen der SV-lederen tydeligvis snakket direkte til 27-åringen:

«Hei, Aina. En venn av deg og jeg har laget denne talen til deg».

Etter den innledende setningen endres kameravinkelen, og Halvorsen fortsetter med en tale på et par minutter der hun snakker om at urettferdigheten i verden må bekjempes.

«Noen av de rikeste her i landet gir penger til Høyre og Fremskrittspartiet for at de skal vinne valget. Og det er fordi de rikeste tjener på det sjøl», sier Halvorsen i talen til Aina.

– Ikke stas med personlig hilsen

Men Aina Storvold syntes ikke det var noe stas å få en personlig hilsen fra SV-lederen.

– Jeg er ikke medlem av SU eller noe som helst innen politikk. Det er sikkert mange med samme navn som meg som har fått denne mailen. Jeg fikk meg en skikkelig støkk, sier trondheimskvinnen.

På Sosialistisk Venstrepartis hjemmesider er det en link til kampanjesiden www.oppavsofaen.no Her forklarer Kristin Halvorsen selv med tale og bilde at hun ikke kan komme hjem til hver enkelt av velgerne for å overbevise dem om at de må stemme SV. Derfor kan man sende en personlig hilsen til «mora di, en gammel kjæreste, ungene dine eller en kollega om hvor viktig det er at SV gjør et godt valg.»

Deretter kan man velge navn på mottakeren fra en liste, før man skriver hvilken relasjon man har til mottakeren og noe som mottakeren er opptatt av.

Og vips, så får mottakeren en «spesialskrevet» tale fra Kristin Halvorsen.

Man blir også bedt om å sette inn sitt eget navn og e-postdresse.

Her kan man skrive inn hvilket navn som helst og også en fiktiv avsenderadresse om man ønsker.

– Ingen andre negative reaksjoner

Leder i Sør-Trøndelag Sosialistisk Ungdom, Mads Opheim, er den som har sendt mailen til Aina Storvold.

– Jeg har sendt ut e-post til rundt 20-30 stykker. Hittil er det ingen andre som har reagert negativt, sier Opheim.

Han opplyser at det fra hjemmesiden «Opp av sofaen» er det blitt sendt ut rundt 5000 spesialdesignede hilsener fra Kristin Halvorsen.

– Så opplegget har absolutt vært en suksess, legger han til.