Frp-ordfører Knut Hanselmann har ivret for konkurranseutsetting i omsorgssektoren på Askøy. Det kan få konsekvenser for det splitter nye Helsetunet som snart skal åpne.

Kan hindre åpning

Pleie— og omsorgssjef Margun B. Haugen fortalte om ansettelsesproblemene under et møte i utvalg for oppvekst og levekår denne uken.

– Vi har hatt mange søkere. Men etter at det har stått i avisen at det er snakk om å konkurranseutsette driften, er det flere av de som fikk tilbud om jobb, som valgte å takke nei, sa Haugen ifølge Askøyværingen.

Hun la til at også lønnstilbud kan ha noe med avslagene å gjøre.

– Dette synes jeg er ille, men jeg er ikke overrasket etter selv å ha jobbet i helsesektoren i 30 år, sier Mary Solli (SV).

Ansettelsesproblemene kan føre til at nybygget ved Helsetunet ikke kan åpne som planlagt 1. januar.

Frp-ordfører Knut Hanselmann sier til avisen at Helsetunet ikke kommer til å bli en dårligere arbeidsplass dersom andre overtar driften.

– Det kan være andre grunner til at folk takker nei, turnus med jobb hver tredje helg for eksempel, mener han.

Ordførerens døtre blant søkerne

Døtrene til ordfører Knut Hanselmann, Monica og Tove Hanselmann, har begge søkt jobb ved Helsetunet.

— Jeg har takket ja til en stilling ved Helsetunet. At det er snakk om privatisering, skremmer ikke meg, sier Monica Hanselmann til bt.no.

Hun jobber i dag ved Haukeland Universitetssykehus, og forventer å begynner i den nye stillingen i midten av februar. Søsteren Tove har derimot takket nei.

— Hun har takket nei fordi hun allerede har et godt tilbud ved Ask Bo- og Omsorgssenter. Det har ingenting med debatten om konkurranseutsetting å gjøre, sier Monica Hanselmann.

Hun tror at mange har søkt ut av nysgjerrighet.

— Det er ikke hver dag at det er så mange ledige stillinger på Askøy. En del har nok søkt fordi de er nysgjerrige, ikke fordi de nødvendigvis ønsker å skifte jobb. Mange trives nok godt der de er, sier hun.

TOR HØVIK (ARKIV)