Osingene lever i en hverdag fri for parkeringsvakter. Konsekvensen av det kan du sikkert tenke deg: Folk tar seg til rette. Kraftig.

Provosert

Nå har Bjarte Wiberg, leder av Sentrumsforeningen i Os, fått nok.

— Folk som jobber i sentrum, parkerer på korttidsparkeringen hele dagen. Det skaper store problemer for kundene. Særlig når været er dårlig, er det langt mellom parkeringsåpningene.

Politiet bruker ikke tid på slike saker, og p-vakter har vi ikke, sier han til bt.no.

I dag gikk Wiberg til aksjon. Under armen hadde han en bunke med rundskriv, hvor folk bes skjerpe seg. Skrivene var formet som en p-bot på 500 kroner hver. Wiberg klasket «boten» i frontruten på 200 biler.

— En opptelling etter to timer, da korttidsparkeringen var gått ut, viste at skrivet fremdeles lå i ruten på 61 biler, sier Wiberg.

Med andre ord: Én av tre biler var feilparkert.

Sinte kunder

— Jeg har hørt at et kommunemøte ble forsinket, fordi folk løp ut for å flytte bilen. De trodde visstnok de hadde fått bot, sier lederen av sentrumsforeningen.

Ikke alle så med blide øyne på p-stuntet.

— Vi har fått reaksjoner fra sentrumskunder, som ikke syntes dette var noe særlig. Jeg legger meg helt flat for den kritikken. Det var ikke meningen å peke ut kunder som syndebukker, men med en sånn aksjon, ble det umulig å ikke ramme også dem, forteller Wiberg.

LIKSOM-BOT: Denne "boten" lå klistret på ruten til 200 osinger i dag tidlig.
KJETIL BRUARØY